Tészták

Ferrarailasagne

Ferrarai lasagne

Hozzávalók
200 ml
tejszín
50 g
vaj
A raguhoz
30 g
vaj
5 szelet
bacon
400 g
marhalapocka
1 db
sertésszűz
(300-400 g)
1 fej
hagyma
(nagyobb)
1 szál
répa
3 szál
szárzeller
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
200 ml
vörösbor
800 ml
alaplé
2 ek
sűrített paradicsom
100 ml
darabolt paradicsom
100 g
csirkemáj
200 g
fagyasztott zöldborsó
A besamelhez
50 g
liszt
500 ml
tej
só, bors
0.25 db
szerecsendió
20 g
parmezán
Az összeállításhoz
9 db
lasagnetészta
(zöld)
1 csomag
mozzarella
30 g
parmezán
2 ek
zsemlemorzsa

Elkészítés

A raguhoz a vajon megpirítjuk az apróra vágott bacont, majd mehet rá a kis kockákra vágott marhahús. Ha egy kis színt kapott, rádobjuk a kis kockákra vágott sertéshúst is. Ha az egész elkezd pirulni, rárakjuk az apróra vágott hagymát, répát, zellert, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a zöldségek is megpuhulnak. Ezután jöhet a sűrített paradicsom is, amivel 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, és ha elpárolgott, mehet bele az alaplé. Felforraljuk, majd ha a felére redukálódott a szaft, mehet bele a darabolt paradicsom, a tejszín, a máj és a zöldborsó is. 10 percig rotyogtatjuk. 

A besamelhez a felolvasztott vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot, és csomómentesre, sűrűre főzzük. 

Ezután összerakjuk a tésztát: egy tepsi aljára rakunk egy merőkanál ragut, erre jöhet egy réteg tészta, a ragu harmada, a besamel fele, majd jöhet egy újabb réteg tészta, a ragu másik harmada, a maradék besamel, végül pedig az utolsó réteg tészta és a maradék ragu. Rátépkedjük a mozzarellát, ráreszeljük a parmezánt, megszórjuk a zsemlemorzsával, és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon sülne a teteje, télidőben lefedjük egy fóliával.

Ferrarai lasagne

www.streetkitchen.hu

A ferrarai lasagne egy spenótos tésztával és 3-féle hússal készülő pasta. Mivel nem mindenhol kapható ez a fajta zöld tészta, és valljuk be, az embernek a legtöbbször nincs kedve házi tésztával bajlódni, így nyugodtan használjatok hozzá klasszik tésztát.

Hozzávalók

4 főre
200 ml
tejszín
50 g
vaj
A raguhoz
30 g
vaj
5 szelet
bacon
400 g
marhalapocka
1 db
sertésszűz
(300-400 g)
1 fej
hagyma
(nagyobb)
1 szál
répa
3 szál
szárzeller
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
200 ml
vörösbor
800 ml
alaplé
2 ek
sűrített paradicsom
100 ml
darabolt paradicsom
100 g
csirkemáj
200 g
fagyasztott zöldborsó
A besamelhez
50 g
liszt
500 ml
tej
só, bors
0.25 db
szerecsendió
20 g
parmezán
Az összeállításhoz
9 db
lasagnetészta
(zöld)
1 csomag
mozzarella
30 g
parmezán
2 ek
zsemlemorzsa

A raguhoz a vajon megpirítjuk az apróra vágott bacont, majd mehet rá a kis kockákra vágott marhahús. Ha egy kis színt kapott, rádobjuk a kis kockákra vágott sertéshúst is. Ha az egész elkezd pirulni, rárakjuk az apróra vágott hagymát, répát, zellert, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a zöldségek is megpuhulnak. Ezután jöhet a sűrített paradicsom is, amivel 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, és ha elpárolgott, mehet bele az alaplé. Felforraljuk, majd ha a felére redukálódott a szaft, mehet bele a darabolt paradicsom, a tejszín, a máj és a zöldborsó is. 10 percig rotyogtatjuk. 

A besamelhez a felolvasztott vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot, és csomómentesre, sűrűre főzzük. 

Ezután összerakjuk a tésztát: egy tepsi aljára rakunk egy merőkanál ragut, erre jöhet egy réteg tészta, a ragu harmada, a besamel fele, majd jöhet egy újabb réteg tészta, a ragu másik harmada, a maradék besamel, végül pedig az utolsó réteg tészta és a maradék ragu. Rátépkedjük a mozzarellát, ráreszeljük a parmezánt, megszórjuk a zsemlemorzsával, és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon sülne a teteje, télidőben lefedjük egy fóliával.

Ferrarai lasagne

Ha tetszett a Ferrarai lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept