A fordított almás süti első fázosa, hogy a karamellás réteghez a cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kicsumázott, szeletekre vágott almákat, a vajat, valamint az őrölt fahéjat, és kb. 5 percig pároljuk, hogy a karamell visszaolvadhasson.
A sütőpapírral bélelt tortaforma aljába öntjük az almás keveréket, és alulról bevonjuk egy alufóliával, hogy még véletlenül se csepegjen ki a vajas keverék.
A tésztához a vajat, a barna cukrot és a sima cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, az egész tésztát homogénre keverjük és ráöntjük az almás rétegre.
Betoljuk a sütit a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük megsült-e a tészta, és ha igen, kivesszük a sütőből. 4-5 perc után egy tálat rakunk a forma tetejére, és egy határozott mozdulattal megfordítjuk a sütit, leszedjük róla a tortaforma szélét és alját, és ha kihűlt a süti, felszeleteljük.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 25-30 perc