Gyors sütik

Fordítottalmássüti

Fordított almás süti

Hozzávalók
A karamellás réteghez
100 g
barna cukor
3 db
alma
(200 g/db)
80 g
vaj
1 mk
őrölt fahéj
A tésztához
110 g
vaj
100 g
barna cukor
80 g
kristálycukor
2 db
tojás
90 ml
tej
200 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
(8 g-os kiszerelés)
1 csipet
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt fahéj

Elkészítés

A fordított almás süti első fázosa, hogy a karamellás réteghez a cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kicsumázott, szeletekre vágott almákat, a vajat, valamint az őrölt fahéjat, és kb. 5 percig pároljuk, hogy a karamell visszaolvadhasson.

A sütőpapírral bélelt tortaforma aljába öntjük az almás keveréket, és alulról bevonjuk egy alufóliával, hogy még véletlenül se csepegjen ki a vajas keverék.

A tésztához a vajat, a barna cukrot és a sima cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, az egész tésztát homogénre keverjük és ráöntjük az almás rétegre.

Betoljuk a sütit a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük megsült-e a tészta, és ha igen, kivesszük a sütőből. 4-5 perc után egy tálat rakunk a forma tetejére, és egy határozott mozdulattal megfordítjuk a sütit, leszedjük róla a tortaforma szélét és alját, és ha kihűlt a süti, felszeleteljük.

forditott-almas-suti
Fordított almás süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc

Odavagy az almás kajákért? Próbáld ki ezeket is!

Almás-burgonyás-sajtos rétes

Rozmaringos-almás sertésburger

Almás gofri

www.streetkitchen.hu

Az upside down, azaz „fejre állított” sütinek valójában az a titka, hogy egy jó kis karamelles szószban süldögél a süti alja, amíg felette egy vajasabb, puha tészta chillezik a sütőben. Végül az egészet megfordítjuk, és egy szaftos karamellás-almás süti lesz a végeredmény!

Hozzávalók

1 24 cm-es tortaformához
A karamellás réteghez
100 g
barna cukor
3 db
alma
(200 g/db)
80 g
vaj
1 mk
őrölt fahéj
A tésztához
110 g
vaj
100 g
barna cukor
80 g
kristálycukor
2 db
tojás
90 ml
tej
200 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
(8 g-os kiszerelés)
1 csipet
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt fahéj

A fordított almás süti első fázosa, hogy a karamellás réteghez a cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kicsumázott, szeletekre vágott almákat, a vajat, valamint az őrölt fahéjat, és kb. 5 percig pároljuk, hogy a karamell visszaolvadhasson.

A sütőpapírral bélelt tortaforma aljába öntjük az almás keveréket, és alulról bevonjuk egy alufóliával, hogy még véletlenül se csepegjen ki a vajas keverék.

A tésztához a vajat, a barna cukrot és a sima cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, az egész tésztát homogénre keverjük és ráöntjük az almás rétegre.

Betoljuk a sütit a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük megsült-e a tészta, és ha igen, kivesszük a sütőből. 4-5 perc után egy tálat rakunk a forma tetejére, és egy határozott mozdulattal megfordítjuk a sütit, leszedjük róla a tortaforma szélét és alját, és ha kihűlt a süti, felszeleteljük.

forditott-almas-suti
Fordított almás süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc

Odavagy az almás kajákért? Próbáld ki ezeket is!

Almás-burgonyás-sajtos rétes

Rozmaringos-almás sertésburger

Almás gofri

Ha tetszett a Fordított almás süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept