Alapreceptek

Frankóházicékláshummusztortillával

Frankó házi céklás hummusz tortillával

Hozzávalók
A hummuszhoz
1 fej
cékla
1 ek
olívaolaj
1 konzerv
csicseriborsó
2 ek
tahini paszta (2 ek szezámmag, 3 ek olaj)
80 ml
víz
0.5 db
citrom
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
1 tk
római kömény
4 darab tortillához
200 g
finomliszt
sütőpor
100 ml
langyos víz
4 ek
olívaolaj
1 tk

Elkészítés
A céklát nagyobb darabokra vágjuk, alufóliába csomagoljuk 1 gerezd fokhagyma és az olívaolaj társaságában. 200 fokon 60 percig sütjük. A tahini pasztához a szezámmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk és aprítógépben elkezdjük lezúzni, folyamatosan olívaolajat adagolunk hozzá (kb. 3 ek), hogy krémes állagú legyen a végeredmény. Egy késes aprítóba öntjük a hideg, hűtőből kivett csicseriborsót és hozzáöntjük a vizet. Ezután mehet bele a tahini és a sült cékla is. A gép segítségével krémesítjük, majd hozzáadjuk a sült fokhagymát, a sót, a római köményt és a citrom levét. Még egyszer összekeverjük a fűszerekkel is.
A tortillához összegyúrjuk a hozzávalókat, 15 percig pihentetjük, majd 4 egyenlő részre osztjuk és gömbölyítjük a tésztát. Kinyújtjuk és forró, száraz serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. A céklás hummusszal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Jöhet egy szuper színes kaja? Most egy finom céklás hummuszt készítettünk, ami természetesen úgy esik a legjobban, hogyha házi tortillával esszük. Gyorsan megvan, próbáljátok ki!

Hozzávalók

2 kiadós adaghoz
A hummuszhoz
1 fej
cékla
1 ek
olívaolaj
1 konzerv
csicseriborsó
2 ek
tahini paszta (2 ek szezámmag, 3 ek olaj)
80 ml
víz
0.5 db
citrom
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
1 tk
római kömény
4 darab tortillához
200 g
finomliszt
sütőpor
100 ml
langyos víz
4 ek
olívaolaj
1 tk
A céklát nagyobb darabokra vágjuk, alufóliába csomagoljuk 1 gerezd fokhagyma és az olívaolaj társaságában. 200 fokon 60 percig sütjük. A tahini pasztához a szezámmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk és aprítógépben elkezdjük lezúzni, folyamatosan olívaolajat adagolunk hozzá (kb. 3 ek), hogy krémes állagú legyen a végeredmény. Egy késes aprítóba öntjük a hideg, hűtőből kivett csicseriborsót és hozzáöntjük a vizet. Ezután mehet bele a tahini és a sült cékla is. A gép segítségével krémesítjük, majd hozzáadjuk a sült fokhagymát, a sót, a római köményt és a citrom levét. Még egyszer összekeverjük a fűszerekkel is.
A tortillához összegyúrjuk a hozzávalókat, 15 percig pihentetjük, majd 4 egyenlő részre osztjuk és gömbölyítjük a tésztát. Kinyújtjuk és forró, száraz serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. A céklás hummusszal tálaljuk.

Ha tetszett a Frankó házi céklás hummusz tortillával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept