Fügés receptek

Fügéscsirkemell

Fügés csirkemell
fügés csirkemell, fügés recept

Hozzávalók
A csirkéhez
400 g
csirkemell
só, bors
4 ek
étolaj
5 szál
kakukkfű
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
balzsamecet
3 ek
szójaszósz
5 db
füge
A polentához
140 g
kukoricadara
600 ml
alaplé
só, bors
5 szál
kakukkfű
1 mk
méz
1 ek
vaj
120 g
vaj

Elkészítés

A fügés csirkemell recept első lépéseként a csirkemelleket megtisztítjuk, és sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, magas hőfokon pár perc alatt körbepirítjuk az olajon, hogy minden oldala szép kérget kapjon. Félúton mehet mellé a kakukkfű, a negyedelt vöröshagyma, a fokhagyma, a balzsamecet, a szójaszósz, valamint a vaj is. Mikor kész, mellédobjuk a (mérettől függően) felezett vagy negyedekbe vágott fügét, és betoljuk a 160 fokra előmelegített sütőbe. Ha kisebb csirkemellekről van szó, elég nekik 14 perc, de ha hatalmasak, 20-22 perc is kellhet nekik.

Közben elkészítjük a ponetát. A kukoricadarát egy lábasba szórjuk, és közepes lángon melegítve folyamatosan felöntögetjük az alaplével. Közben sózzuk, borsozzuk, és mehet bele a kakukkfű és a méz is. Mikor szépen felszívta az alaplevet, belekeverjük a vajat is, és krémesre főzzük. 

A kész csirkemelleket felszeleteljük, és a polentával tálaljuk.

fuges-csirkemell
Fügés csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több izgalmas fügés recept vár az oldalunkon:

Római fehér fügés pizza

Marhaburger fügés majonézzel és barackchutney-val

Kéksajtos-fügés négyzetek

www.streetkitchen.hu

A Fügés receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Elsőre érdekesen hangozhat, pedig remekül illik egymáshoz a kukoricadarás „polentapüré”, az édes sült füge és a szaftos csirkemell!

Hozzávalók

2 főre
A csirkéhez
400 g
csirkemell
só, bors
4 ek
étolaj
5 szál
kakukkfű
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
balzsamecet
3 ek
szójaszósz
5 db
füge
A polentához
140 g
kukoricadara
600 ml
alaplé
só, bors
5 szál
kakukkfű
1 mk
méz
1 ek
vaj
120 g
vaj

A fügés csirkemell recept első lépéseként a csirkemelleket megtisztítjuk, és sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, magas hőfokon pár perc alatt körbepirítjuk az olajon, hogy minden oldala szép kérget kapjon. Félúton mehet mellé a kakukkfű, a negyedelt vöröshagyma, a fokhagyma, a balzsamecet, a szójaszósz, valamint a vaj is. Mikor kész, mellédobjuk a (mérettől függően) felezett vagy negyedekbe vágott fügét, és betoljuk a 160 fokra előmelegített sütőbe. Ha kisebb csirkemellekről van szó, elég nekik 14 perc, de ha hatalmasak, 20-22 perc is kellhet nekik.

Közben elkészítjük a ponetát. A kukoricadarát egy lábasba szórjuk, és közepes lángon melegítve folyamatosan felöntögetjük az alaplével. Közben sózzuk, borsozzuk, és mehet bele a kakukkfű és a méz is. Mikor szépen felszívta az alaplevet, belekeverjük a vajat is, és krémesre főzzük. 

A kész csirkemelleket felszeleteljük, és a polentával tálaljuk.

fuges-csirkemell
Fügés csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több izgalmas fügés recept vár az oldalunkon:

Római fehér fügés pizza

Marhaburger fügés majonézzel és barackchutney-val

Kéksajtos-fügés négyzetek

Ha tetszett a Fügés csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept