Húsvét

Fullextráshúsvétikalács

Full extrás húsvéti kalács

Hozzávalók
A tésztához
25 g
tojás
(összesen 1 egész tojásra lesz szükség)
50 g
kristálycukor
5 g
tejpor
5 g
140 g
víz
10 g
friss élesztő
320 g
finomliszt + a nyújtáshoz
45 g
vaj
1 ek
étolaj
A töltelékhez
20 db
fürjtojás
70 g
sajtkrém
2 ek
ecetes torma
2 tk
szárított kapor
250 g
füstölt sonka
1 db
kápia paprika
(70 g/db)
A lekenéshez
a maradék tojás

Elkészítés
  1. A full extrás húsvéti kalács tésztájához egy robotgép üstjébe kimérjük a tojást (felverjük a tojást, kb. a felét felhasználjuk, a maradékkal majd a kész kalácsot fogjuk lekenni).

  2. Hozzáadjuk a cukrot, a tejport és a sót. Jöhet bele a víz, a morzsolt élesztő, és elkezdjük összedolgozni, majd hozzáadjuk a lisztet.

  3. Amikor a tészta egy kicsit összeállt, apránként hozzáadagoljuk a vajat, és homogén tésztát gyúrunk kb. 15 perc alatt. 

  4. Egy kiolajozott tálba helyezzük a tésztát, fóliával letakarjuk, és hagyjuk kelni 1,5 órán át.

  5. Közben enyhén sós vízben megfőzzük a fürjtojásokat és megpucoljuk. 

  6. Miután megkelt a tészta, egy enyhén lisztezett felületen 30x40 cm nagyságúra nyújtjuk, majd a tészta szélén egy sorba rakjuk a fürjtojásokat, ráhajtjuk a tésztát, de csak annyira, hogy a tojásokat betakarja.

  7. Megkenjük a tészta többi részét sajtkrémmel és tormával, majd megszórjuk a szárított kaporral. De a tészta felső szélén kihagyunk 4-5 cm-t.

  8. A sajtkrémre pakoljuk a felcsíkozott paprikát és a szeletelt sonkát, majd elkezdjük feltekerni a tojásos oldaláról, és megállunk, ahol elfogy a sonka.

  9. A kimaradt tésztát felcsíkozzuk és áthajtjuk a feltekert kalácson. Letakarjuk, és hagyjuk kelni 1 órán át. 

  10. Miután megkelt, késsel megszurkáljuk és lekenjük a maradék tojással.

  11. 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Kihűlve szeleteljük.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Mitől full extrás ez a húsvéti kalács? Attól, hogy füstölt sonkával, tormás sajtkrémmel és fürjtojással töltöttük meg, vagyis belekerült minden, amitől egy fullos húsvéti kaja igazán finom!

Hozzávalók

1 darab kalácshoz
A tésztához
25 g
tojás
(összesen 1 egész tojásra lesz szükség)
50 g
kristálycukor
5 g
tejpor
5 g
140 g
víz
10 g
friss élesztő
320 g
finomliszt + a nyújtáshoz
45 g
vaj
1 ek
étolaj
A töltelékhez
20 db
fürjtojás
70 g
sajtkrém
2 ek
ecetes torma
2 tk
szárított kapor
250 g
füstölt sonka
1 db
kápia paprika
(70 g/db)
A lekenéshez
a maradék tojás

Elkészítés

  1. A full extrás húsvéti kalács tésztájához egy robotgép üstjébe kimérjük a tojást (felverjük a tojást, kb. a felét felhasználjuk, a maradékkal majd a kész kalácsot fogjuk lekenni).

  2. Hozzáadjuk a cukrot, a tejport és a sót. Jöhet bele a víz, a morzsolt élesztő, és elkezdjük összedolgozni, majd hozzáadjuk a lisztet.

  3. Amikor a tészta egy kicsit összeállt, apránként hozzáadagoljuk a vajat, és homogén tésztát gyúrunk kb. 15 perc alatt. 

  4. Egy kiolajozott tálba helyezzük a tésztát, fóliával letakarjuk, és hagyjuk kelni 1,5 órán át.

  5. Közben enyhén sós vízben megfőzzük a fürjtojásokat és megpucoljuk. 

  6. Miután megkelt a tészta, egy enyhén lisztezett felületen 30x40 cm nagyságúra nyújtjuk, majd a tészta szélén egy sorba rakjuk a fürjtojásokat, ráhajtjuk a tésztát, de csak annyira, hogy a tojásokat betakarja.

  7. Megkenjük a tészta többi részét sajtkrémmel és tormával, majd megszórjuk a szárított kaporral. De a tészta felső szélén kihagyunk 4-5 cm-t.

  8. A sajtkrémre pakoljuk a felcsíkozott paprikát és a szeletelt sonkát, majd elkezdjük feltekerni a tojásos oldaláról, és megállunk, ahol elfogy a sonka.

  9. A kimaradt tésztát felcsíkozzuk és áthajtjuk a feltekert kalácson. Letakarjuk, és hagyjuk kelni 1 órán át. 

  10. Miután megkelt, késsel megszurkáljuk és lekenjük a maradék tojással.

  11. 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Kihűlve szeleteljük.

Ha tetszett a Full extrás húsvéti kalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept