A full extrás húsvéti kalács tésztájához egy robotgép üstjébe kimérjük a tojást (felverjük a tojást, kb. a felét felhasználjuk, a maradékkal majd a kész kalácsot fogjuk lekenni).
Hozzáadjuk a cukrot, a tejport és a sót. Jöhet bele a víz, a morzsolt élesztő, és elkezdjük összedolgozni, majd hozzáadjuk a lisztet.
Amikor a tészta egy kicsit összeállt, apránként hozzáadagoljuk a vajat, és homogén tésztát gyúrunk kb. 15 perc alatt.
Egy kiolajozott tálba helyezzük a tésztát, fóliával letakarjuk, és hagyjuk kelni 1,5 órán át.
Közben enyhén sós vízben megfőzzük a fürjtojásokat és megpucoljuk.
Miután megkelt a tészta, egy enyhén lisztezett felületen 30x40 cm nagyságúra nyújtjuk, majd a tészta szélén egy sorba rakjuk a fürjtojásokat, ráhajtjuk a tésztát, de csak annyira, hogy a tojásokat betakarja.
Megkenjük a tészta többi részét sajtkrémmel és tormával, majd megszórjuk a szárított kaporral. De a tészta felső szélén kihagyunk 4-5 cm-t.
A sajtkrémre pakoljuk a felcsíkozott paprikát és a szeletelt sonkát, majd elkezdjük feltekerni a tojásos oldaláról, és megállunk, ahol elfogy a sonka.
A kimaradt tésztát felcsíkozzuk és áthajtjuk a feltekert kalácson. Letakarjuk, és hagyjuk kelni 1 órán át.
Miután megkelt, késsel megszurkáljuk és lekenjük a maradék tojással.
175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Kihűlve szeleteljük.
Fullextráshúsvétikalács
Mitől full extrás ez a húsvéti kalács? Attól, hogy füstölt sonkával, tormás sajtkrémmel és fürjtojással töltöttük meg, vagyis belekerült minden, amitől egy fullos húsvéti kaja igazán finom!
Akár húsvétra, akár az év bármely szakára keresel valami különlegeset, ezt a receptet érdemes kipróbálni! Nemcsak gyönyörű, de isteni finom is.
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
A lekenéshez
Elkészítés
A full extrás húsvéti kalács tésztájához egy robotgép üstjébe kimérjük a tojást (felverjük a tojást, kb. a felét felhasználjuk, a maradékkal majd a kész kalácsot fogjuk lekenni).
Hozzáadjuk a cukrot, a tejport és a sót. Jöhet bele a víz, a morzsolt élesztő, és elkezdjük összedolgozni, majd hozzáadjuk a lisztet.
Amikor a tészta egy kicsit összeállt, apránként hozzáadagoljuk a vajat, és homogén tésztát gyúrunk kb. 15 perc alatt.
Egy kiolajozott tálba helyezzük a tésztát, fóliával letakarjuk, és hagyjuk kelni 1,5 órán át.
Közben enyhén sós vízben megfőzzük a fürjtojásokat és megpucoljuk.
Miután megkelt a tészta, egy enyhén lisztezett felületen 30x40 cm nagyságúra nyújtjuk, majd a tészta szélén egy sorba rakjuk a fürjtojásokat, ráhajtjuk a tésztát, de csak annyira, hogy a tojásokat betakarja.
Megkenjük a tészta többi részét sajtkrémmel és tormával, majd megszórjuk a szárított kaporral. De a tészta felső szélén kihagyunk 4-5 cm-t.
A sajtkrémre pakoljuk a felcsíkozott paprikát és a szeletelt sonkát, majd elkezdjük feltekerni a tojásos oldaláról, és megállunk, ahol elfogy a sonka.
A kimaradt tésztát felcsíkozzuk és áthajtjuk a feltekert kalácson. Letakarjuk, és hagyjuk kelni 1 órán át.
Miután megkelt, késsel megszurkáljuk és lekenjük a maradék tojással.
175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Kihűlve szeleteljük.

A full extrás húsvéti kalács után jöhet még néhány szuper kalács? Itt van még három recept, hogy legyen miből válogatni! :)
Ha tetszett a Full extrás húsvéti kalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!