Szendvics

Fullextrásmarhaburger

Fullextrás marhaburger

Hozzávalók
A karamellizált hagymához
3 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
80 ml
étolaj
só, bors
1 tk
méz
A mártáshoz
2 db
szardella
1 ek
kapribogyó
3 ek
majonéz
1 ek
méz
2 tk
mustár
só, bors
A rántott kecskesajthoz
200 g
keményebb kecskesajt
4 ek
finomliszt
2 db
tojás
200 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
2 db
hamburger marhahúspogácsa
só, bors
1 tk
étolaj
2 db
hamburgerzsemle
40 g
madársaláta
1 ek
vaj

Elkészítés

A marhaburgerhez a hagymákat félfőre vágjuk, majd egy serpenyőben az étolajon közepes hőmérsékleten mélybarnára karamellizáljuk, végül sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a mézet is. A mártáshoz minden hozzávalót egy aprítógépbe teszünk, és alaposan krémesre zúzzuk.

A kecskesajtokat liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben duplán bepanírozzuk, majd forró, kb. 180 fokos olajban aranybarnára sütjük.

A marhahúst sózzuk, borsozzuk, megkenjük kevés étolajjal, majd a forró grillrácson oldalanként kb. 3 perc alatt megpirítjuk. A zsemléket félbevágjuk, majd mindkét oldalát megvajazzuk, és a grillen aranybarnára pirítjuk. A pirított zsemléket alul és felül is megkenjük a mártással, jöhet bele a karamellizált hagyma, a húspogácsa, a kecskesajt, a madársaláta és a tetejét ráhelyezve kész is vagyunk. Csapjatok mellé egy korsó pilsnert és jöhet az élvezet!

Elkészítési idő: 45 perc

fullextras-marhaburger-sorrel
(Fotó: Street Kitchen)

Még több bomba burger, amit tutira imádni fogsz:

Smashed burger

Triplaszintes burger

Mega Bacon Burger

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A kecskesajt az egyik favoritom a sajtok közül, igaz megosztó, sokan nem szeretik, de szerintem bitang jól megy egy burgerhez, amit most be is mutatok, én hogy képzeltem el.

Hozzávalók

2 burgerhez
A karamellizált hagymához
3 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
80 ml
étolaj
só, bors
1 tk
méz
A mártáshoz
2 db
szardella
1 ek
kapribogyó
3 ek
majonéz
1 ek
méz
2 tk
mustár
só, bors
A rántott kecskesajthoz
200 g
keményebb kecskesajt
4 ek
finomliszt
2 db
tojás
200 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
2 db
hamburger marhahúspogácsa
só, bors
1 tk
étolaj
2 db
hamburgerzsemle
40 g
madársaláta
1 ek
vaj

A marhaburgerhez a hagymákat félfőre vágjuk, majd egy serpenyőben az étolajon közepes hőmérsékleten mélybarnára karamellizáljuk, végül sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a mézet is. A mártáshoz minden hozzávalót egy aprítógépbe teszünk, és alaposan krémesre zúzzuk.

A kecskesajtokat liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben duplán bepanírozzuk, majd forró, kb. 180 fokos olajban aranybarnára sütjük.

A marhahúst sózzuk, borsozzuk, megkenjük kevés étolajjal, majd a forró grillrácson oldalanként kb. 3 perc alatt megpirítjuk. A zsemléket félbevágjuk, majd mindkét oldalát megvajazzuk, és a grillen aranybarnára pirítjuk. A pirított zsemléket alul és felül is megkenjük a mártással, jöhet bele a karamellizált hagyma, a húspogácsa, a kecskesajt, a madársaláta és a tetejét ráhelyezve kész is vagyunk. Csapjatok mellé egy korsó pilsnert és jöhet az élvezet!

Elkészítési idő: 45 perc

fullextras-marhaburger-sorrel
(Fotó: Street Kitchen)

Még több bomba burger, amit tutira imádni fogsz:

Smashed burger

Triplaszintes burger

Mega Bacon Burger

Ha tetszett a Fullextrás marhaburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept