A fehérbabkrémhez először leöntjük a vizet a konzervről, és rögtön egy aprítóba tesszük a babot.
A citrom levét belefacsarjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a friss zöldfűszerek leveleit.
Az olívaolajat is hozzáöntjük, és addig turmixoljuk, amíg krémes nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, majd egy kis olívaolajjal és friss kakukkfűlevelekkel tálaljuk.
Fűszeresfehérbabkrém
A fehérbab nem csak levesbe jó. Ez a fűszeres krém nagy kedvencetek lesz, hiszen gyorsan elkészül és egy különleges opció lehet a már megszokott tunkolós kencék mellett. Ja, és vegán! :D
Vegán
A fűszeres fehérbabkrém garantáltan feldobja a reggelit, uzsonnát vagy vendégváró falatokat. Érdemes jó nagy adagot készíteni belőle!
Hozzávalók
A tetejére
Elkészítés
A fehérbabkrémhez először leöntjük a vizet a konzervről, és rögtön egy aprítóba tesszük a babot.
A citrom levét belefacsarjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a friss zöldfűszerek leveleit.
Az olívaolajat is hozzáöntjük, és addig turmixoljuk, amíg krémes nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, majd egy kis olívaolajjal és friss kakukkfűlevelekkel tálaljuk.

Ezt a krémet használhatjuk alapnak és adhatunk hozzá aszalt paradicsomot vagy fekete olívabogyót, hogy más ízesítést kapjunk. Utána már csak a tunkolás marad a kedvenc kekszeddel vagy zöldségeddel.
A fűszeres fehérbabkrém mellett akad még más mártogatósunk is, ha épp házibulit vagy baráti összejövetelt tervezel! Mutatunk három különleges verziót, amiből garantáljuk, hogy te is megtalálod a kedvencedet.
Ha tetszett a Fűszeres fehérbabkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!