Brutális kaják

Gateaudepatate:azolasztepsiskrumpli

Gateau de patate: az olasz tepsis krumpli

Hozzávalók
500 g
krumpli
5 szelet
(10 dkg) mortadella
5 szelet
(10 dkg) sonka
100 g
mozzarella vagy füstölt sajt
2 db
tojás
bors (ha van frissen őrölhető, az még jobb)
3 ek
extraszűz olívaolaj
50 g
reszelt parmezán
1 csipet
frissen őrölt szerecsendió
20 g
kenyérmorzsa

Elkészítés
A hámozott, főtt burgonyát egy krumplinyomó segítségével áttörjük. A mortadellát, a sonkát és a mozzarellát felkockázzuk és a burgonyához adjuk. Ráütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele 2 kanál olívaolajat, beleszórjuk a reszelt parmezán nagy részét, az őrölt szerecsendiót és kézzel átdolgozzuk a masszát.
Egy hőálló edényt meglocsolunk kb. 1 evőkanálnyi olívaolajjal, megszórjuk a kenyérmorzsával és elegyengetjük benne a burgonyás masszát. A tetejére még kevés parmezánt és zsemlemorzsát hintünk, pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor kevés parmezánnal még megszórjuk.

www.streetkitchen.hu

Az olaszok legtöbb receptje nem agyonbonyolított, mégis frissek, szuperfinomak és ráadásul nem kell nagy ördöngösség az elkészítésükhöz. Most pont egy ilyen villámgyors receptet hoztunk nektek, amelyet hipp-hopp elkészíthettek otthon, a hűtőben fellelhető alapanyagokból.

Hozzávalók

1
500 g
krumpli
5 szelet
(10 dkg) mortadella
5 szelet
(10 dkg) sonka
100 g
mozzarella vagy füstölt sajt
2 db
tojás
bors (ha van frissen őrölhető, az még jobb)
3 ek
extraszűz olívaolaj
50 g
reszelt parmezán
1 csipet
frissen őrölt szerecsendió
20 g
kenyérmorzsa
A hámozott, főtt burgonyát egy krumplinyomó segítségével áttörjük. A mortadellát, a sonkát és a mozzarellát felkockázzuk és a burgonyához adjuk. Ráütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele 2 kanál olívaolajat, beleszórjuk a reszelt parmezán nagy részét, az őrölt szerecsendiót és kézzel átdolgozzuk a masszát.
Egy hőálló edényt meglocsolunk kb. 1 evőkanálnyi olívaolajjal, megszórjuk a kenyérmorzsával és elegyengetjük benne a burgonyás masszát. A tetejére még kevés parmezánt és zsemlemorzsát hintünk, pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor kevés parmezánnal még megszórjuk.

Ha tetszett a Gateau de patate: az olasz tepsis krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept