Receptek

Gesztenyés-édesburgonyássütőtökkrémleves

Gesztenyés-édesburgonyás sütőtökkrémleves

Hozzávalók
1 tk
vaj
1 db
kicsi hokkaido tök
2 db
édesburgonya
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
4 levél
friss zsálya
1 tk
kurkuma
1 tk
őrölt pirospaprika
só, bors
1.5 l
alaplé
1 l
víz
125 g
natúr gesztenyemassza
A hántoláshoz
hántolt tökmag
tökmagolaj

Elkészítés
A hokkaido tököt kimagozzuk és nagyobb cikkekre vágva megsütjük 170 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt. Közben kevés vaj és olaj keverékén megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd mehet rá a felcsíkozott zsálya és a fokhagyma is. Néhányszor átkeverjük és rádobjuk a kockára vágott édesburgonyát. Ezzel is átforgatjuk, majd mehet rá az alaplé, a víz és a fűszerek.
15 perc után hozzáadjuk a sült hokkaido tököt és a gesztenyemasszát is és együtt főzzük még 15 percig. Leturmixoljuk és esetleg némi víz hozzáadásával beállítjuk a kívánt sűrűséget. Némi pirított tökmaggal és tökmagolajjal kínáljuk.

www.streetkitchen.hu

Kedvenc őszi-téli levesem. Hangsúlyosan édes, de mégis van benne valami kedves visszafogottság, úgyhogy én minden falat után úgy érzem: ez soha nem elég! Ha nem találtatok hokkaido tököt, próbáljátok ki klasszikus sütőtökkel, úgyis finom lesz.

Hozzávalók

4 főre
1 tk
vaj
1 db
kicsi hokkaido tök
2 db
édesburgonya
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
4 levél
friss zsálya
1 tk
kurkuma
1 tk
őrölt pirospaprika
só, bors
1.5 l
alaplé
1 l
víz
125 g
natúr gesztenyemassza
A hántoláshoz
hántolt tökmag
tökmagolaj
A hokkaido tököt kimagozzuk és nagyobb cikkekre vágva megsütjük 170 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt. Közben kevés vaj és olaj keverékén megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd mehet rá a felcsíkozott zsálya és a fokhagyma is. Néhányszor átkeverjük és rádobjuk a kockára vágott édesburgonyát. Ezzel is átforgatjuk, majd mehet rá az alaplé, a víz és a fűszerek.
15 perc után hozzáadjuk a sült hokkaido tököt és a gesztenyemasszát is és együtt főzzük még 15 percig. Leturmixoljuk és esetleg némi víz hozzáadásával beállítjuk a kívánt sűrűséget. Némi pirított tökmaggal és tökmagolajjal kínáljuk.

Ha tetszett a Gesztenyés-édesburgonyás sütőtökkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept