Húsételek

Gesztenyévelésaszaltszilvávaltöltöttrántottkaraj

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött rántott karaj

Hozzávalók
200 g
vaj
400 g
natúr gesztenyemassza
150 g
főtt gesztenye
kb. 200 aszalt szilva
só, bors
8 szelet
karaj
(kb. 800 g)
kb. 200 g liszt
6 db
tojás
kb. 250 g zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A krumplipüréhez
800 g
2 tk
300 ml
tej
2 gerezd
fokhagyma
2 ág
friss kakukkfű
1 csipet
szerecsendió
4 - 5 szem
egész bors

Elkészítés

A gesztenyével és aszalt szilvával töltött rántott karaj elkészítéséhez a gesztenyemasszát egy tálba tesszük. Összekeverjük a durvára aprított főtt gesztenyével és a szintén nagyobb darabokra vágott aszalt szilvával. Enyhén sózzuk, borsozzuk. 

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk borsozzuk őket. 4 szeleten eloszlatjuk a tölteléket, majd minden karajszeletre rátesszük a hozzá legjobban passzoló párját. A széleiket egy kissé megklopfoljuk, így összetapasztva a két hússzeletet. Ha esetleg nagyobb karajszeletekkel dolgozunk, akkor csak hajtsuk félbe azokat, és úgy klopfoljuk össze a széleiket. 

A szokásos módon, duplán panírozzuk be a töltött húsokat. Először lisztbe, majd az enyhén felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk őket, megismételve a folyamatot. 170 fokra melegítjük az olajat, és kb. 5 perc alatt szép aranybarnára sütjük benne a húsokat.

A krumplipürét az itt megtalálható módon elkészítjük mellé.

Szedünk a tányérra a püréből, ráhelyezzük a félbevágott hússzeleteket, és tetszőleges savanyúsággal tálaljuk.

gesztenyével és aszalt szilvával töltött rántott karaj
Gesztenyével és aszalt szilvával töltött rántott karaj

Elkészítési idő: 40 perc

Még több rántott kaja:

Rántott pulykamell remulád mártással
Rántott csirkeszárny

www.streetkitchen.hu

A Szilvás receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Nincs ember, aki ne szeretné a rántott húst. Főleg, ha az két ilyen jól összeillő dologgal van megtöltve, mint a gesztenye és az aszalt szilva. Ez a párosítás igazán karácsonyivá varázsolja az ételünket.

Hozzávalók

4 főre
200 g
vaj
400 g
natúr gesztenyemassza
150 g
főtt gesztenye
kb. 200 aszalt szilva
só, bors
8 szelet
karaj
(kb. 800 g)
kb. 200 g liszt
6 db
tojás
kb. 250 g zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A krumplipüréhez
800 g
2 tk
300 ml
tej
2 gerezd
fokhagyma
2 ág
friss kakukkfű
1 csipet
szerecsendió
4 - 5 szem
egész bors

A gesztenyével és aszalt szilvával töltött rántott karaj elkészítéséhez a gesztenyemasszát egy tálba tesszük. Összekeverjük a durvára aprított főtt gesztenyével és a szintén nagyobb darabokra vágott aszalt szilvával. Enyhén sózzuk, borsozzuk. 

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk borsozzuk őket. 4 szeleten eloszlatjuk a tölteléket, majd minden karajszeletre rátesszük a hozzá legjobban passzoló párját. A széleiket egy kissé megklopfoljuk, így összetapasztva a két hússzeletet. Ha esetleg nagyobb karajszeletekkel dolgozunk, akkor csak hajtsuk félbe azokat, és úgy klopfoljuk össze a széleiket. 

A szokásos módon, duplán panírozzuk be a töltött húsokat. Először lisztbe, majd az enyhén felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk őket, megismételve a folyamatot. 170 fokra melegítjük az olajat, és kb. 5 perc alatt szép aranybarnára sütjük benne a húsokat.

A krumplipürét az itt megtalálható módon elkészítjük mellé.

Szedünk a tányérra a püréből, ráhelyezzük a félbevágott hússzeleteket, és tetszőleges savanyúsággal tálaljuk.

gesztenyével és aszalt szilvával töltött rántott karaj
Gesztenyével és aszalt szilvával töltött rántott karaj

Elkészítési idő: 40 perc

Még több rántott kaja:

Rántott pulykamell remulád mártással
Rántott csirkeszárny

Ha tetszett a Gesztenyével és aszalt szilvával töltött rántott karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept