Gluténmentes receptek

Gluténmentesbrownie

Gluténmentes brownie
glutenmentes-brownie

Hozzávalók
100 g
mandulaliszt
1 csipet
3 ek
kakaópor
100 g
vaj
200 g
étcsokoládé
2 ek
mogyorókrém
3 db
tojás
150 g
kristálycukor
1 tk
vaníliakivonat

Elkészítés
  1. A mandulalisztet, a sót és a kakaóport egy tálban összeforgatjuk.

  2. Egy másik tálban a vajat és az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet, és félretesszük kicsit hűlni.

  3. A tojásokat a kristálycukorral fehéredésig keverjük, majd beleöntjük a vaníliakivonatot, és fokozatosan hozzáadjuk a csokis keveréket. Ezután beleforgatjuk a lisztes alapot, amíg egynemű masszát nem kapunk.

  4. A tésztát sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent, 22×18 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20–25 percig sütjük, amíg a széle megszilárdul, de a közepe még enyhén szaftos marad. 

  5. Tányérra szedünk egy szeletet, és azonnal felfaljuk. :)

www.streetkitchen.hu

Ha van süti, amiért még a szomszéd is átcsönget, akkor ez az. Ez a brownie nem kér engedélyt: szaftos, durván csokis és természetesen gluténmentes – hogy senki ne maradjon ki a jóból.

pictogram

Gluténmentes

Ez a gluténmentes brownie pontosan azt tudja, amit egy jó brownie-nak tudnia kell: szaftos, brutál csokis, és még a mogyorókrém is beleolvad a tésztába. Mandulaliszttel készül, így nemcsak mentes, de extra puha is lesz. :)

Hozzávalók

1 22x18 cm-es tepsihez
100 g
mandulaliszt
1 csipet
3 ek
kakaópor
100 g
vaj
200 g
étcsokoládé
2 ek
mogyorókrém
3 db
tojás
150 g
kristálycukor
1 tk
vaníliakivonat

Elkészítés

  1. A mandulalisztet, a sót és a kakaóport egy tálban összeforgatjuk.

  2. Egy másik tálban a vajat és az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet, és félretesszük kicsit hűlni.

  3. A tojásokat a kristálycukorral fehéredésig keverjük, majd beleöntjük a vaníliakivonatot, és fokozatosan hozzáadjuk a csokis keveréket. Ezután beleforgatjuk a lisztes alapot, amíg egynemű masszát nem kapunk.

  4. A tésztát sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent, 22×18 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20–25 percig sütjük, amíg a széle megszilárdul, de a közepe még enyhén szaftos marad. 

  5. Tányérra szedünk egy szeletet, és azonnal felfaljuk. :)

Ha tetszett a gluténmentes brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése