Gluténmentes receptek

Gluténmentescsokis-málnáspite

Gluténmentes csokis-málnás pite

Hozzávalók
A tésztához
355 g
gluténmentes lisztkeverék + a formához
1 csipet
15 g
kristálycukor
230 g
hideg vaj + a formához
50 ml
jeges víz
A csokimousse-hoz
200 ml
tej
30 g
cukrozatlan kakaópor
15 g
porzselatin
300 g
étcsokoládé
500 ml
hideg habtejszín
50 g
porcukor
500 g
friss málna

Elkészítés

A gluténmentes csokis-málnás pite első lépéseként a pitetésztához a lisztkeveréket egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd belekockázzuk a hideg vajat, amit kézzel elmorzsolunk benne. Ezután mehet bele a jeges víz, és tésztát gyúrunk belőle. 

Egy kör alakú tortaformának az alját és a széleit kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel, amit eloszlatunk a formában. A pitetésztát lisztezett felületen óvatosan 4-5 mm-esre nyújtjuk, majd nagyon óvatosan ráemeljük a formára. Ha törik, nem kell megijedni, mivel ez egy omlós tészta, kézzel óvatosan össze tudjuk nyomkodni a repedéseknél. 

A fennmaradó tésztából 5-6 cm magas falat fogunk körbe formázni a pitének. Egyszerűen a tortaforma belső peremének nyomkodjuk a tésztát, a tetejét pedig lesimítjuk. Ezután egy sütőpapírt dobunk rá, sütőbabot öntünk bele, és 190 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ha letelt az idő, kivesszük belőle a sütőpapírt és a sütőbabot, és további 15 percig sütjük, de már 180 fokra melegítve a sütőt. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

Eközben elkészítjük a csokimousse-t. Ehhez a tejet felmelegítjük egy lábasban, majd hozzáadjuk a kakaóport és porzselatint, és csomómentesre keverjük. A meleg tejet ráöntjük a felkockázott étcsokira, és addig keverjük, amíg a csoki teljesen felolvad. Ha nem elég meleg a tej, vízgőz felett lehet tovább olvasztani a csokis-tejes masszát.

Kézi habverővel habbá verjük a hideg habtejszínt a porcukorral, és apránként hozzákeverjük az olvasztott csokit. Habzsákba töltjük, és 4-5 órára hűtőbe rakjuk.

Mikor megsült és kihűlt a pitetészta, óvatosan körbelazítjuk egy vajazókéssel, majd kiszedjük a tésztát a tortaformából. Beletöltjük a csokimousse-t, egyenletesen eloszlatjuk, majd kirakjuk a tetejét friss málnával. 60 percre még minimum a hűtőbe dobjuk, de minél tovább pihen, annál jobb. Miután megdermedt, szeleteljük, tányérokra emeljük és már kanalazhatjuk is. 

glutenmentes-csokis-malnas-pite
Gluténmentes csokis-málnás pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 40-42 perc
  • Hűtési idő: minimum 6-7 óra

Még több gluténmentes süti:

Gluténmentes aranygaluska

Vegán zabpalacsinta

Gluténmentes tiramisu-pohárkrém

www.streetkitchen.hu

Ez a gluténmentes pitetészta legalább annyira jó, mint a glutént tartalmazó társa. Kicsit óvatosabban kell bánni vele, de higgyétek el, megéri!

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

1 32 cm átmérőjű tortaformához
A tésztához
355 g
gluténmentes lisztkeverék + a formához
1 csipet
15 g
kristálycukor
230 g
hideg vaj + a formához
50 ml
jeges víz
A csokimousse-hoz
200 ml
tej
30 g
cukrozatlan kakaópor
15 g
porzselatin
300 g
étcsokoládé
500 ml
hideg habtejszín
50 g
porcukor
500 g
friss málna

A gluténmentes csokis-málnás pite első lépéseként a pitetésztához a lisztkeveréket egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd belekockázzuk a hideg vajat, amit kézzel elmorzsolunk benne. Ezután mehet bele a jeges víz, és tésztát gyúrunk belőle. 

Egy kör alakú tortaformának az alját és a széleit kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel, amit eloszlatunk a formában. A pitetésztát lisztezett felületen óvatosan 4-5 mm-esre nyújtjuk, majd nagyon óvatosan ráemeljük a formára. Ha törik, nem kell megijedni, mivel ez egy omlós tészta, kézzel óvatosan össze tudjuk nyomkodni a repedéseknél. 

A fennmaradó tésztából 5-6 cm magas falat fogunk körbe formázni a pitének. Egyszerűen a tortaforma belső peremének nyomkodjuk a tésztát, a tetejét pedig lesimítjuk. Ezután egy sütőpapírt dobunk rá, sütőbabot öntünk bele, és 190 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ha letelt az idő, kivesszük belőle a sütőpapírt és a sütőbabot, és további 15 percig sütjük, de már 180 fokra melegítve a sütőt. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

Eközben elkészítjük a csokimousse-t. Ehhez a tejet felmelegítjük egy lábasban, majd hozzáadjuk a kakaóport és porzselatint, és csomómentesre keverjük. A meleg tejet ráöntjük a felkockázott étcsokira, és addig keverjük, amíg a csoki teljesen felolvad. Ha nem elég meleg a tej, vízgőz felett lehet tovább olvasztani a csokis-tejes masszát.

Kézi habverővel habbá verjük a hideg habtejszínt a porcukorral, és apránként hozzákeverjük az olvasztott csokit. Habzsákba töltjük, és 4-5 órára hűtőbe rakjuk.

Mikor megsült és kihűlt a pitetészta, óvatosan körbelazítjuk egy vajazókéssel, majd kiszedjük a tésztát a tortaformából. Beletöltjük a csokimousse-t, egyenletesen eloszlatjuk, majd kirakjuk a tetejét friss málnával. 60 percre még minimum a hűtőbe dobjuk, de minél tovább pihen, annál jobb. Miután megdermedt, szeleteljük, tányérokra emeljük és már kanalazhatjuk is. 

glutenmentes-csokis-malnas-pite
Gluténmentes csokis-málnás pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 40-42 perc
  • Hűtési idő: minimum 6-7 óra

Még több gluténmentes süti:

Gluténmentes aranygaluska

Vegán zabpalacsinta

Gluténmentes tiramisu-pohárkrém

Ha tetszett a Gluténmentes csokis-málnás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept