Gluténmentes receptek

Gluténmentespiskótatekercs

Gluténmentes piskótatekercs

Hozzávalók
6 db
tojás
120 g
kristálycukor
100 g
rizsliszt
30 g
kukoricaliszt
1 csipet
5 g
sütőpor
1 üveg
baracklekvár
(300 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
1 ek
porcukor a tetejére

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk és két külön keverőtálba tesszük őket. A fehérjét elkezdjük habbá verni, majd ha elkezdett kifehéredni, stabilabbá válni a hab, hozzáadjuk a cukor felét. A cukor másik felét a sárgájával verjük habosra. 

A kétféle lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd a fehérjehabba forgatjuk, a tojássárgájával együtt. Elsimítjuk a tésztát egy sütőpapírral bélelt, kb. 30 x 40 cm-es tepsin, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb.15 percre. Még forrón egy konyharuhával feltekerjük a sütőpapírral együtt és így hagyjuk kihűlni. 

Mikor kihűlt, lehúzzuk a sütőpapírt róla, megkenjük a lekvárral, feltekerjük, megszórjuk porcukorral, és akár szeletelhetjük is, de mint minden sütinek, ennek is jót tesz, ha egy napot hagyjuk pihenni.

glutenmentes-piskotatekercs
Gluténmentes piskótatekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Hűtési idő: 20 perc

Mentes receptek érdekelnek? Akkor a gluténmentes piskótatekercs után ezeket se hagyd ki!

Gluténmentes túrógombóc eperraguval

Mentes mákos-citromos kuglóf

Gluténmentes cseresznyés piskóta

www.streetkitchen.hu

Nagyon finom, szépen tekerhető, pihe-puha piskótatekercs-tésztát tudtok ti is készíteni otthon rizs- és kukoricaliszt keverékéből. Próbáljátok ki, mert tényleg zseniális!

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

1 darab tekercshez
6 db
tojás
120 g
kristálycukor
100 g
rizsliszt
30 g
kukoricaliszt
1 csipet
5 g
sütőpor
1 üveg
baracklekvár
(300 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
1 ek
porcukor a tetejére

A tojásokat szétválasztjuk és két külön keverőtálba tesszük őket. A fehérjét elkezdjük habbá verni, majd ha elkezdett kifehéredni, stabilabbá válni a hab, hozzáadjuk a cukor felét. A cukor másik felét a sárgájával verjük habosra. 

A kétféle lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd a fehérjehabba forgatjuk, a tojássárgájával együtt. Elsimítjuk a tésztát egy sütőpapírral bélelt, kb. 30 x 40 cm-es tepsin, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb.15 percre. Még forrón egy konyharuhával feltekerjük a sütőpapírral együtt és így hagyjuk kihűlni. 

Mikor kihűlt, lehúzzuk a sütőpapírt róla, megkenjük a lekvárral, feltekerjük, megszórjuk porcukorral, és akár szeletelhetjük is, de mint minden sütinek, ennek is jót tesz, ha egy napot hagyjuk pihenni.

glutenmentes-piskotatekercs
Gluténmentes piskótatekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Hűtési idő: 20 perc

Mentes receptek érdekelnek? Akkor a gluténmentes piskótatekercs után ezeket se hagyd ki!

Gluténmentes túrógombóc eperraguval

Mentes mákos-citromos kuglóf

Gluténmentes cseresznyés piskóta

Ha tetszett a Gluténmentes piskótatekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept