Ünnepi főfogások

Gödöllőigesztenyéscsirkecombkrumplipürével

Gödöllői gesztenyés csirkecomb krumplipürével

Hozzávalók
3 db
zsemle
90 g
füstölt szalonna
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
150 g
csirkemáj
100 g
zöldborsó
100 g
főtt gesztenye
só, bors
2 db
tojás
1 ek
zsemlemorzsa
4 db
egész csirkecomb
1 ek
sertészsír
150 ml
víz
A püréhez
600 g
krumpli
200 g
vaj
2 ek
tejföl

Elkészítés

A gödöllői gesztenyés csirkecomb elkészítéséhez először a zsemléket hideg vízbe áztatjuk.
A szalonnát 0,5 centiméteres kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, közepes hőfokon kb. 7 perc alatt kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd 5 percig dinszteljük. A májat apró kockákra vágjuk, és azt is a serpenyőbe tesszük. Erős hőfokon 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra vágott gesztenyét, sózzuk, borsozzuk, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. 

A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk, majd pépesre vagdossuk, és a tojásokkal, illetve a zsemlemorzsával együtt az alaphoz keverjük. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, óvatosan benyúlunk a bőre alá, majd egy habzsák vagy kanál segítségével betöltjük a tölteléket. Tepsibe tesszük a combokat, mellékanalazzuk a zsírt, felöntjük a vízzel - nem kell lefóliázni -, betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, légkeverésre 60-70 percre, és szép aranybarnára sütjük. Ha nem pirulna rendesen, akkor az utolsó 3 percre 200 fokra, felső sütésre kapcsoljuk a sütőt.

A püréhez a krumplit nagyobb darabokra vágjuk és sós, bő vízben puhára főzzük. Áttörjük, majd hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, és ha szükséges, még sózzuk. A pürét a combokkal tálaljuk.

Gödöllői gesztenyés csirkecomb krumplipürével
Gödöllői gesztenyés csirkecomb krumplipürével (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 
  • Sütési idő: 60-70 perc 

Ahogyan ez a gödöllői gesztenyés csirkecomb is mutatja, egyáltalán nem kell, hogy unalmasak legyenek a csirkéből készült ételek! Van is még pár töltött verzió a tarsolyunkban:

Pesztóval töltött csirke cukkinibe tekerve, csicseriborsós kuszkusszal

Baconbe tekert töltött csirkemell párolt zöldbabbal

Fetával és aszalt paradicsommal töltött zsebes csirke

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Próbáld ki, ha valami igazán különleges, de mégis magyaros ízvilágra vágysz. A finom, ropogós csirkecombot egy szuper kis töltelék gazdagítja, ami teljesen más szintre emeli ezt az ételt. Elegáns és ünnepi, otthon is nyugodtan elkészítheted, hiszen már egy jó recepted is van hozzá. ;)

Hozzávalók

4 főre
3 db
zsemle
90 g
füstölt szalonna
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
150 g
csirkemáj
100 g
zöldborsó
100 g
főtt gesztenye
só, bors
2 db
tojás
1 ek
zsemlemorzsa
4 db
egész csirkecomb
1 ek
sertészsír
150 ml
víz
A püréhez
600 g
krumpli
200 g
vaj
2 ek
tejföl

A gödöllői gesztenyés csirkecomb elkészítéséhez először a zsemléket hideg vízbe áztatjuk.
A szalonnát 0,5 centiméteres kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, közepes hőfokon kb. 7 perc alatt kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd 5 percig dinszteljük. A májat apró kockákra vágjuk, és azt is a serpenyőbe tesszük. Erős hőfokon 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra vágott gesztenyét, sózzuk, borsozzuk, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. 

A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk, majd pépesre vagdossuk, és a tojásokkal, illetve a zsemlemorzsával együtt az alaphoz keverjük. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, óvatosan benyúlunk a bőre alá, majd egy habzsák vagy kanál segítségével betöltjük a tölteléket. Tepsibe tesszük a combokat, mellékanalazzuk a zsírt, felöntjük a vízzel - nem kell lefóliázni -, betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, légkeverésre 60-70 percre, és szép aranybarnára sütjük. Ha nem pirulna rendesen, akkor az utolsó 3 percre 200 fokra, felső sütésre kapcsoljuk a sütőt.

A püréhez a krumplit nagyobb darabokra vágjuk és sós, bő vízben puhára főzzük. Áttörjük, majd hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, és ha szükséges, még sózzuk. A pürét a combokkal tálaljuk.

Gödöllői gesztenyés csirkecomb krumplipürével
Gödöllői gesztenyés csirkecomb krumplipürével (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 
  • Sütési idő: 60-70 perc 

Ahogyan ez a gödöllői gesztenyés csirkecomb is mutatja, egyáltalán nem kell, hogy unalmasak legyenek a csirkéből készült ételek! Van is még pár töltött verzió a tarsolyunkban:

Pesztóval töltött csirke cukkinibe tekerve, csicseriborsós kuszkusszal

Baconbe tekert töltött csirkemell párolt zöldbabbal

Fetával és aszalt paradicsommal töltött zsebes csirke

Ha tetszett a Gödöllői gesztenyés csirkecomb krumplipürével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept