A legjobb reggelik

Gombaéstojás

Gomba és tojás

Hozzávalók
1 ek
vaj
20 dkg
barna csiperke
1 ek
étolaj
2 ek
szójaszósz
5 dkg
reszelt gouda sajt
4 db
tojás
nagy szemű só
frissen tört bors
1 kis csokor
finomra vágott metélőhagyma

Elkészítés
A gombákat megmossuk és felszeleteljük (nem kell meghámozni, soha!). Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, jó forró legyen! Rádobjuk a gombaszeleteket, és nagy lángon erőteljesen lepirítjuk. Fontos, hogy ne sózzuk, hogy ne eresszenek levet. Amikor a gombák szépen megpirultak, összeforgatjuk őket a vajjal és a szójaszósszal, és addig rázogatjuk, amíg a szója besűrűsödik, bevonja a gombákat. Közepesre vesszük a lángot, és megszórjuk a gombákat a reszelt sajttal.
Fotó: Fördős Peti
Amikor a sajt elkezd olvadni, ráütjük a tojásokat, és innentől nincs kevergetés, rázogatás, tükörtojást készítünk ugyanis! Hagyjuk, hogy a tojások fehérje megszilárduljon, de ügyelünk arra, hogy a sárgája folyós maradjon − közben a sajt is elkezd alul lepirulni. Most lehet a tojást kicsit sózni, alaposan borsozni! A végén pedig meghintjük a finomra vágott metélőhagymával.Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ahogy látjátok, egy nagyon egyszerű dologról van szó. Jól készítve a gomba-tojás kombó az egyik legnagyszerűbb dolog, ami az emberrel a reggelizőasztalnál történhet. Egyszer próbáljátok ki vargányával vagy ördögszekérgombával is, azzal még finomabb!

Hozzávalók

2 főre
1 ek
vaj
20 dkg
barna csiperke
1 ek
étolaj
2 ek
szójaszósz
5 dkg
reszelt gouda sajt
4 db
tojás
nagy szemű só
frissen tört bors
1 kis csokor
finomra vágott metélőhagyma
A gombákat megmossuk és felszeleteljük (nem kell meghámozni, soha!). Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, jó forró legyen! Rádobjuk a gombaszeleteket, és nagy lángon erőteljesen lepirítjuk. Fontos, hogy ne sózzuk, hogy ne eresszenek levet. Amikor a gombák szépen megpirultak, összeforgatjuk őket a vajjal és a szójaszósszal, és addig rázogatjuk, amíg a szója besűrűsödik, bevonja a gombákat. Közepesre vesszük a lángot, és megszórjuk a gombákat a reszelt sajttal.
Fotó: Fördős Peti
Amikor a sajt elkezd olvadni, ráütjük a tojásokat, és innentől nincs kevergetés, rázogatás, tükörtojást készítünk ugyanis! Hagyjuk, hogy a tojások fehérje megszilárduljon, de ügyelünk arra, hogy a sárgája folyós maradjon − közben a sajt is elkezd alul lepirulni. Most lehet a tojást kicsit sózni, alaposan borsozni! A végén pedig meghintjük a finomra vágott metélőhagymával.Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Gomba és tojás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept