Vegetáriánus ételek

Gombapaprikáspirítotthagymásgaluskával

Gombapaprikás pirított hagymás galuskával

Hozzávalók
1 ek
vaj
A galuskához:
400 g
liszt
2 db
tojás
200 ml
víz
2 ek
olaj
1 db
vöröshagyma
A gombapaprikáshoz:
500 g
gomba vegyesen (friss barna csiperke- és laskagomba és fagyasztott vargánya felengedve)
1 fej
kisebb vöröshagyma
1 db
2 gerezd
fokhagyma
500 ml
víz
1 db
paradicsom
1 tk
fűszerpaprika
só, bors
1 nagy csipet
őrölt kömény
1 nagy csipet
morzsolt majoranna
1 tk
keményítő
1 nagy ek
tejföl
1 kis csokor
petrezselyem

Elkészítés
gombapaprikás

A felengedett vargányát felszeleteljük és forró száraz serpenyőben, só nélkül jó erősen lepirítjuk és félretesszük. Ezt megismételjük a nagyobb darabokban hagyott laskagombával és a felezett csiperkével is. A finomra vágott hagymát egy kevés olajon dinsztelni kezdjük majd rádobjuk az apró kockára vágott TV paprikát és a zúzott fokhagymát. Felöntjük 2 dl vízzel és párolni kezdjük. Ezután hozzádobjuk a héjától megfosztott apróra vágott paradicsom is. Hozzáadjuk a fűszereket: pirospaprika, őrölt köményt, majoranna, só, bors. Több részletben összesen kb. fél liternyi víz hozzáadásával mindent jó puhára párolunk, így kapunk majd egy frankó paprikás szaftot. A végén belekeverjük az előzőleg lepirított gombákat is.
A keményítőt elkeverjük 1 dl hideg vízzel és besűrítjük vele a gombapaprikást. Végezetül egy nagy evőkanálnyi tejfölt dobunk bele, átkeverjük és kéééész is.

gombapaprikás galuskával

A galuskához kikeverjük a lisztet a tojással és annyi vízzel, hogy szép nyúlós tésztát kapjunk. Közben egy lábasban sóval vizet forralunk, majd beleszaggatjuk a galuskát és miután megfőtt, leszűrjük és kevés olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze. Egy kis hagymát apróra vágunk és kevés olajon egy serpenyőben pirítani kezdjük. Dobunk mellé egy darab vajatis. Amikor már aranyszínű, rányomatjuk a galuskát és az egészet összeforgatva jó alaposan lepirítjuk.
A gombapaprikást a lepirított hagymás galuskával tálaljuk és hogy még királyabb legyen az egész, megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel is!

www.streetkitchen.hu

Az alap gombapaprikás is zseniális kaja, de ha ezt a felturbózott változatot készítitek el, akkor mást sem akartok majd enni még minimum 3 napig, ezt garantáljuk! :D Háromféle gomba van benne, szaftos és tejfölös az egész és mindezt persze nokedlivel tálaljuk. Hát kell ennél több, gyerekek?!

Hozzávalók

2 főre
1 ek
vaj
A galuskához:
400 g
liszt
2 db
tojás
200 ml
víz
2 ek
olaj
1 db
vöröshagyma
A gombapaprikáshoz:
500 g
gomba vegyesen (friss barna csiperke- és laskagomba és fagyasztott vargánya felengedve)
1 fej
kisebb vöröshagyma
1 db
2 gerezd
fokhagyma
500 ml
víz
1 db
paradicsom
1 tk
fűszerpaprika
só, bors
1 nagy csipet
őrölt kömény
1 nagy csipet
morzsolt majoranna
1 tk
keményítő
1 nagy ek
tejföl
1 kis csokor
petrezselyem
gombapaprikás

A felengedett vargányát felszeleteljük és forró száraz serpenyőben, só nélkül jó erősen lepirítjuk és félretesszük. Ezt megismételjük a nagyobb darabokban hagyott laskagombával és a felezett csiperkével is. A finomra vágott hagymát egy kevés olajon dinsztelni kezdjük majd rádobjuk az apró kockára vágott TV paprikát és a zúzott fokhagymát. Felöntjük 2 dl vízzel és párolni kezdjük. Ezután hozzádobjuk a héjától megfosztott apróra vágott paradicsom is. Hozzáadjuk a fűszereket: pirospaprika, őrölt köményt, majoranna, só, bors. Több részletben összesen kb. fél liternyi víz hozzáadásával mindent jó puhára párolunk, így kapunk majd egy frankó paprikás szaftot. A végén belekeverjük az előzőleg lepirított gombákat is.
A keményítőt elkeverjük 1 dl hideg vízzel és besűrítjük vele a gombapaprikást. Végezetül egy nagy evőkanálnyi tejfölt dobunk bele, átkeverjük és kéééész is.

gombapaprikás galuskával

A galuskához kikeverjük a lisztet a tojással és annyi vízzel, hogy szép nyúlós tésztát kapjunk. Közben egy lábasban sóval vizet forralunk, majd beleszaggatjuk a galuskát és miután megfőtt, leszűrjük és kevés olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze. Egy kis hagymát apróra vágunk és kevés olajon egy serpenyőben pirítani kezdjük. Dobunk mellé egy darab vajatis. Amikor már aranyszínű, rányomatjuk a galuskát és az egészet összeforgatva jó alaposan lepirítjuk.
A gombapaprikást a lepirított hagymás galuskával tálaljuk és hogy még királyabb legyen az egész, megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel is!

Ha tetszett a Gombapaprikás pirított hagymás galuskával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept