Gyors tészták

Gombásaglioeoliospagetti

Gombás aglio e olio spagetti

Hozzávalók
250 g
spagetti
500 g
barna csiperkegomba
5 ek
olívaolaj
7 gerezd
fokhagyma
1 db
piros chilipaprika
só, bors
1 tk
kakukkfű
100 ml
fehérbor
100 ml
tésztafőző víz
40 g
parmezán
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

Az aglio e olio tésztához először a spagettit bő, sós vízben al dentére főzzük.

Míg fő, elkészítjük a mártást: egy nagy serpenyőben, szárazon megpirítjuk a vékonyan felszeletelt gombát, majd kiszedjük, és beleöntünk legalább 5 evőkanál olívaolajat. Ezután megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát, az aprított chilit (ízlés szerint tegyünk bele), beledobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és felöntjük a borral.

Ha elforrt a bor, felöntjük a tészta főzővizével. Rottyantunk rajta egyet, és belereszeljük a parmezánt. Beleforgatjuk a tésztát, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és tálalás előtt adhatunk még hozzá egy kevés olajat.

Elkészítési idő kb. 15 perc

Gombás aglio e olio spagetti

Ez is érdekelhet:

Az eredeti aglio e olio spagetti

www.streetkitchen.hu

Az olaszok fokhagymás-chilis olajos tésztája pirított gombával turbózva. A tökéletes 15 perces kaja!

Hozzávalók

4 főre
250 g
spagetti
500 g
barna csiperkegomba
5 ek
olívaolaj
7 gerezd
fokhagyma
1 db
piros chilipaprika
só, bors
1 tk
kakukkfű
100 ml
fehérbor
100 ml
tésztafőző víz
40 g
parmezán
1 csokor
friss petrezselyem

Az aglio e olio tésztához először a spagettit bő, sós vízben al dentére főzzük.

Míg fő, elkészítjük a mártást: egy nagy serpenyőben, szárazon megpirítjuk a vékonyan felszeletelt gombát, majd kiszedjük, és beleöntünk legalább 5 evőkanál olívaolajat. Ezután megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát, az aprított chilit (ízlés szerint tegyünk bele), beledobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és felöntjük a borral.

Ha elforrt a bor, felöntjük a tészta főzővizével. Rottyantunk rajta egyet, és belereszeljük a parmezánt. Beleforgatjuk a tésztát, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és tálalás előtt adhatunk még hozzá egy kevés olajat.

Elkészítési idő kb. 15 perc

Gombás aglio e olio spagetti

Ez is érdekelhet:

Az eredeti aglio e olio spagetti

Ha tetszett a Gombás aglio e olio spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept