Megúszós kaják

Gombásborsópaprikás

Gombás borsópaprikás

Hozzávalók
0.5 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
sűrített paradicsom
500 g
fagyasztott zöldborsó
só, bors
1 ek
daráltpaprika-krém
600 ml
víz
250 g
csiperkegomba
A habaráshoz
175 g
tejföl
50 g
finomliszt
A tálaláshoz
4 db
főtt tojás

Elkészítés

A gombás borsópaprikás elkészítéséhez először zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Belekanalazzuk a sűrített paradicsomot és pár másodperc alatt lepirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a daráltpaprika-krémmel, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Közepesen erős hőfokon 10 percig főzzük.

A gombát cikkekre vágjuk és egy száraz, füstölgő serpenyőben 2-3 perc alatt alaposan lepirítjuk, majd a raguhoz keverjük és további 10 percig főzzük. Ha a víz nagyon elpárolgott volna alóla, akkor nyugodtan pótoljuk egy kevéssel, hogy kellő szaft legyen a végén.

A habaráshoz a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, hőkiegyenlítünk, vagyis merünk hozzá egy merőkanálnyi levet a raguból, elkeverjük és visszaöntjük a paprikáshoz, amit 1-2 percig forralunk még. Főtt tojással vagy egyéb tetszőleges körettel tálaljuk.

Gombás borsópaprikás recept
Gombás borsópaprikás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Az isteni paprikás mártással nem lehet betelni! És szerencsére ráunni sem fogunk egyhamar, mert számos variációban lehet paprikást készíteni, mutatjuk is a kedvenceinket:

Rókagomba-paprikás

Lajos-féle pulykapaprikás

Laskagomba-paprikás nokedlivel

www.streetkitchen.hu

Az Okos receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Szaftos, pikáns és isteni finom. A gomba és a zöldborsó tökéletes páros a paprikás szaftban, amit a tejfölös habarás tesz igazán krémessé.

Hozzávalók

4 főre
0.5 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
sűrített paradicsom
500 g
fagyasztott zöldborsó
só, bors
1 ek
daráltpaprika-krém
600 ml
víz
250 g
csiperkegomba
A habaráshoz
175 g
tejföl
50 g
finomliszt
A tálaláshoz
4 db
főtt tojás

A gombás borsópaprikás elkészítéséhez először zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Belekanalazzuk a sűrített paradicsomot és pár másodperc alatt lepirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a daráltpaprika-krémmel, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Közepesen erős hőfokon 10 percig főzzük.

A gombát cikkekre vágjuk és egy száraz, füstölgő serpenyőben 2-3 perc alatt alaposan lepirítjuk, majd a raguhoz keverjük és további 10 percig főzzük. Ha a víz nagyon elpárolgott volna alóla, akkor nyugodtan pótoljuk egy kevéssel, hogy kellő szaft legyen a végén.

A habaráshoz a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, hőkiegyenlítünk, vagyis merünk hozzá egy merőkanálnyi levet a raguból, elkeverjük és visszaöntjük a paprikáshoz, amit 1-2 percig forralunk még. Főtt tojással vagy egyéb tetszőleges körettel tálaljuk.

Gombás borsópaprikás recept
Gombás borsópaprikás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Az isteni paprikás mártással nem lehet betelni! És szerencsére ráunni sem fogunk egyhamar, mert számos variációban lehet paprikást készíteni, mutatjuk is a kedvenceinket:

Rókagomba-paprikás

Lajos-féle pulykapaprikás

Laskagomba-paprikás nokedlivel

Ha tetszett a gombás borsópaprikás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése