A gombás borsópaprikás elkészítéséhez először zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Belekanalazzuk a sűrített paradicsomot és pár másodperc alatt lepirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a daráltpaprika-krémmel, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Közepesen erős hőfokon 10 percig főzzük.
A gombát cikkekre vágjuk és egy száraz, füstölgő serpenyőben 2-3 perc alatt alaposan lepirítjuk, majd a raguhoz keverjük és további 10 percig főzzük. Ha a víz nagyon elpárolgott volna alóla, akkor nyugodtan pótoljuk egy kevéssel, hogy kellő szaft legyen a végén.
A habaráshoz a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, hőkiegyenlítünk, vagyis merünk hozzá egy merőkanálnyi levet a raguból, elkeverjük és visszaöntjük a paprikáshoz, amit 1-2 percig forralunk még. Főtt tojással vagy egyéb tetszőleges körettel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 45 perc




