Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 1 db kápia paprika (90 g/db)
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 500 g laskagomba
- 1 ek daráltpaprika-krém
- 1 ek pritaminpaprika
- 800 ml alaplé
- só, bors
A nokedlihez
- 500 g finomliszt
- 2 db tojás
- 2 tk só
- 380 ml víz
A habaráshoz
- 175 g tejföl
- 25 g finomliszt
Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 1 db kápia paprika (90 g/db)
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 500 g laskagomba
- 1 ek daráltpaprika-krém
- 1 ek pritaminpaprika
- 800 ml alaplé
- só, bors
A nokedlihez
- 500 g finomliszt
- 2 db tojás
- 2 tk só
- 380 ml víz
A habaráshoz
- 175 g tejföl
- 25 g finomliszt
A laskagomba-paprikás recept első lépéseként olajat melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon kb. 7 percig dinszteljük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát, majd további 3 percig pirítjuk. Felöntjük 100 ml vízzel, és addig főzzük, amíg zsírjára nem pirul az alap. Ekkor megismételjük a felöntést, hogy jobban szétfőjenek a zöldségek. Megszórjuk az alapot a fűszerpaprikával, a köménnyel, elkeverjük, majd hozzáadjuk a nagyobb, kb. 3 cm-es darabokra vágott laskagombát, a paprikakrémet és a pritaminpaprikát. Közepesen erős hőfokon 1 percig pirítjuk, majd az alapléből hozzáadunk 600 ml-t. Amikor forr, sózzuk, borsozzuk, és közepesen erős hőfokon 20 percig főzzük.
Amíg fő a paprikás, elkészítjük a nokedlit. Bő, sós vizet forralunk, majd egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, a sót és a vizet, és egy fakanál segítségével gyors, határozott keverő mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. Egy nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztát a vízbe, és 2 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.
A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, kanalazunk hozzá kb. 1 dl-t a pörkölt levéből, csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele az ételt. Az így elkészült paprikást a nokedlivel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a laskagomba-paprikás nokedlivel recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!