Vegetáriánus ételek

Gombás-cukkinistarte

Gombás-cukkinis tarte

Hozzávalók
A tésztához
240 g
liszt
100 g
lágy vaj
0.5 tk
3 - 4 ek
víz
A feltéthez
1 db
cukkini
(kb. 150 g)
150 g
gomba
2 - 3 ek
olívaolaj
0.5 ek
búzadara
őrölt bors
0.25 csokor
snidling
A krémhez
2 db
tojás
250 g
ricotta
1 gerezd
fokhagyma
40 g
parmezán sajt
1 ek
búzadara
0.5 mk
frissen reszelt szerecsendió
0.5 tk
őrölt bors
1 tk
füstölt só

Elkészítés

A gombás-cukkinis tarte-ot a tészta elkészítésével kezdjük, ehhez kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk darabokban a vajat (fontos, hogy nem olvasztva), valamint a sót. Az egészet elmorzsoljuk, és utána hozzáadunk néhány evőkanál vizet. Addig dolgozzuk, ameddig egynemű tésztát nem kapunk, majd fóliába csomagoljuk, és bedobjuk a fagyasztóba kb. 10 percre.

Ez idő alatt a cukkinit vékony karikákra vágjuk, és törlőpapírra fektetve enyhén megsózzuk, hogy kiengedje magából a felesleges folyadékot. A tésztát egy lisztezett deszkán nagyjából kör alakúra nyújtjuk, egy 24 cm-es piteformába helyezzük, és a felesleges széleket késsel levágjuk. Néhány helyen egy villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük a tésztát.

A gombát a cukkinihez hasonló vastagságú szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben, nagy lángon, 2-3 ek olívaolajon lepirítjuk. A krémhez a felvert tojásokat összekeverjük a ricottával, belenyomjuk a fokhagymát, belereszeljük a parmezánt, hozzáadjuk a búzadarát és a frissen reszelt szerecsendiót, végül borssal és füstölt sóval ízesítjük.

Ha a tészta megsült, megszórjuk egy kevés búzadarával, rákenjük a ricottás krémet, és rárakosgatjuk a lepirított gombát, valamint a leitatott cukkiniszeleteket. A tetejét megszórjuk frissen őrölt borssal, és 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a sütőből, 10 perc pihentetés után apróra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.

Előkészítési idő: 20 perc
Sütés: 50 perc
Összesen: 70 perc

cukkinis tarte
Gombás-cukkinis tarte

Még több cuccos pite:

Nagyiféle kapros-túrós pite

Csirkepaprikás-pite

Édesburgonyás-lazacos pite kapormártással

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A tarte tipikusan olyan étel, amit nemcsak hogy a nap bármelyik étkezéseként fogyaszthatunk, de nagyon jól lehet szállítani is, így például tökéletes arra, hogy egy napsütötte, kellemes tavaszi napon kivigyétek a parkba, és ott faljátok be.

Hozzávalók

1 darab 24 cm-es piteformához
A tésztához
240 g
liszt
100 g
lágy vaj
0.5 tk
3 - 4 ek
víz
A feltéthez
1 db
cukkini
(kb. 150 g)
150 g
gomba
2 - 3 ek
olívaolaj
0.5 ek
búzadara
őrölt bors
0.25 csokor
snidling
A krémhez
2 db
tojás
250 g
ricotta
1 gerezd
fokhagyma
40 g
parmezán sajt
1 ek
búzadara
0.5 mk
frissen reszelt szerecsendió
0.5 tk
őrölt bors
1 tk
füstölt só

A gombás-cukkinis tarte-ot a tészta elkészítésével kezdjük, ehhez kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk darabokban a vajat (fontos, hogy nem olvasztva), valamint a sót. Az egészet elmorzsoljuk, és utána hozzáadunk néhány evőkanál vizet. Addig dolgozzuk, ameddig egynemű tésztát nem kapunk, majd fóliába csomagoljuk, és bedobjuk a fagyasztóba kb. 10 percre.

Ez idő alatt a cukkinit vékony karikákra vágjuk, és törlőpapírra fektetve enyhén megsózzuk, hogy kiengedje magából a felesleges folyadékot. A tésztát egy lisztezett deszkán nagyjából kör alakúra nyújtjuk, egy 24 cm-es piteformába helyezzük, és a felesleges széleket késsel levágjuk. Néhány helyen egy villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük a tésztát.

A gombát a cukkinihez hasonló vastagságú szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben, nagy lángon, 2-3 ek olívaolajon lepirítjuk. A krémhez a felvert tojásokat összekeverjük a ricottával, belenyomjuk a fokhagymát, belereszeljük a parmezánt, hozzáadjuk a búzadarát és a frissen reszelt szerecsendiót, végül borssal és füstölt sóval ízesítjük.

Ha a tészta megsült, megszórjuk egy kevés búzadarával, rákenjük a ricottás krémet, és rárakosgatjuk a lepirított gombát, valamint a leitatott cukkiniszeleteket. A tetejét megszórjuk frissen őrölt borssal, és 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a sütőből, 10 perc pihentetés után apróra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.

Előkészítési idő: 20 perc
Sütés: 50 perc
Összesen: 70 perc

cukkinis tarte
Gombás-cukkinis tarte

Még több cuccos pite:

Nagyiféle kapros-túrós pite

Csirkepaprikás-pite

Édesburgonyás-lazacos pite kapormártással

Ha tetszett a Gombás-cukkinis tarte receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept