Hozzávalók
A tésztához
- 100 g liszt
- 1 db tojás (60-70 g)
- 1 tk olívaolaj
A töltelékhez
- 1 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 250 g gomba ((pl barna csiperke))
- 2 ek ricotta
- 2 ek parmezán
- só
- bors
- kakukkfű
A mártáshoz
- 4 ek vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk apróra vágott friss rozmaring
- 100 ml fehérbor
- só
- bors
- petrezselyem
Hozzávalók
A tésztához
- 100 g liszt
- 1 db tojás (60-70 g)
- 1 tk olívaolaj
A töltelékhez
- 1 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 250 g gomba ((pl barna csiperke))
- 2 ek ricotta
- 2 ek parmezán
- só
- bors
- kakukkfű
A mártáshoz
- 4 ek vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk apróra vágott friss rozmaring
- 100 ml fehérbor
- só
- bors
- petrezselyem
A lisztet, a tojást és az olívaolajat egy késes aprítóban összedolgozzuk, majd kézzel átgyúrjuk a tésztát és 30 percre hűtőbe rakjuk. Amíg a tészta pihen, egy serpenyőben a vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. A felaprított gombát is hozzáadjuk, és tovább pirítjuk. 10-15 perc után adjuk hozzá a sót, borsot, aprított kakukkfüvet, parmezánt és ricottát. Átkeverjük a tölteléket. Fél óra elteltével tésztanyújtó géppel (vagy nyújtófával lisztezett felületen) vékonyra nyújtjuk (kb. 1 mm) a tésztát. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kör alakú lapocskákat szaggatunk ki a tésztából (párosával).
A tésztakorongok közepére egy-egy nagyobb teáskanálnyi tölteléket rakunk, bekenjük körben a széleit tojásfehérjével, ráfektetünk egy másik tésztakorongot és lenyomogatjuk szorosan a szélét körben egy villa segítségével. Forrásban lévő sós vízben pár perc alatt megfőzzük a töltött tésztákat. Amíg főnek a raviolik, elkészítjük a szószt.A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és rozmaringot. Kissé lepirítjuk, vigyázva meg ne égjen. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a fehérborral. Összeforraljuk pár perc alatt. A megfőtt raviolikra öntjük a szószt és frissen vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Ha tetszett a házi ravioli receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!