Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Gombával töltött ravioli

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A tésztához

100 g liszt
1 db tojás (60-70 g)
1 tk olívaolaj

A töltelékhez

1 ek vaj
1 fej vöröshagyma (kicsi)

250 g gomba (pl barna csiperke)

2 ek ricotta
2 ek parmezán
bors
kakukkfű

A mártáshoz

4 ek vaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk apróra vágott friss rozmaring
100 ml fehérbor
bors
petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gombával töltött ravioli

Házilag raviolit készíteni csak elsőre tűnhet bonyolultnak. A receptben szereplő alaptésztával rendkívül könnyen fogsz tudni dolgozni, a fehérboros, vajas, rozmaringos szósz pedig remekül passzol a gombás parmezános töltelékhez. A tésztát legkönnyebben tésztanyújtó géppel tudod vékonyra nyújtani, de ha nincs ilyen príma kis berendezésed otthon, akkor lisztezett deszkán is kitudod nyújtani!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A tésztához

100 g liszt
1 db tojás (60-70 g)
1 tk olívaolaj

A töltelékhez

1 ek vaj
1 fej vöröshagyma (kicsi)

250 g gomba (pl barna csiperke)

2 ek ricotta
2 ek parmezán
bors
kakukkfű

A mártáshoz

4 ek vaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk apróra vágott friss rozmaring
100 ml fehérbor
bors
petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A lisztet, a tojást és az olívaolajat egy késes aprítóban összedolgozzuk, majd kézzel átgyúrjuk a tésztát és 30 percre hűtőbe rakjuk. Amíg a tészta pihen, egy serpenyőben a vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. A felaprított gombát is hozzáadjuk, és tovább pirítjuk. 10-15 perc után adjuk hozzá a sót, borsot, aprított kakukkfüvet, parmezánt és ricottát. Átkeverjük a tölteléket. Fél óra elteltével tésztanyújtó géppel (vagy nyújtófával lisztezett felületen) vékonyra nyújtjuk (kb. 1 mm) a tésztát. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kör alakú lapocskákat szaggatunk ki a tésztából (párosával).

A gombás ravioli tálalása


 A tésztakorongok közepére egy-egy nagyobb teáskanálnyi tölteléket rakunk, bekenjük körben a széleit tojásfehérjével, ráfektetünk egy másik tésztakorongot és lenyomogatjuk szorosan a szélét körben egy villa segítségével. Forrásban lévő sós vízben pár perc alatt megfőzzük a töltött tésztákat. Amíg főnek a raviolik, elkészítjük a szószt.A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és rozmaringot. Kissé lepirítjuk, vigyázva meg ne égjen. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a fehérborral. Összeforraljuk pár perc alatt. A megfőtt raviolikra öntjük a szószt és frissen vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Ha tetszett a házi ravioli receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások