Fitt

Görögtepsiscsirkecomb

Görög tepsis csirkecomb
gorog-tepsis-csirkecomb

Hozzávalók
500 g
sárga burgonya
3 ek
olívaolaj
bors
2 szál
kakukkfű
2 db
csirkecomb
2 tk
oregánó
10 db
koktélparadicsom
100 g
magozott olívabogyó
100 g
feta sajt

Elkészítés
  1. A görög tepsis csirkecomb elkészítéséhez a burgonyát átmossuk, majd nagyobb cikkekre vágjuk, ha kis méretű a burgonyánk,  akkor elég akár felezni is.

  2. Az olaj kétharmadával a tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük és hozzárakjuk a kakukkfüvet is.

  3. A combokat a maradék olajjal, sóval, borssal és az oregánóval alaposan átforgatjuk és a burgonyákra fektetjük. Lefedjük alufóliával, és 190 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük.

  4. Kivesszük, levesszük róla az alufóliát, és hozzárakjuk egyenletesen elosztva a félbevágott paradicsomokat és az olívabogyót, majd most már fólia nélkül még 30 percre visszatesszük a sütőbe.

  5. Amikor szépen megpirult a csirkecomb, rámorzsoljuk a feta sajtot. Ne várjuk meg, amíg kihűl, még melegen essünk neki bátran.

www.streetkitchen.hu

Ha valami igazán finomra vágysz, ami nem túl bonyolult, akkor a görög tepsis csirkecomb tuti befutó lesz. Ez az a kaja, amit simán összedobhatsz egy lazább délutánon is. A sült krumpli, a feta sajt meg a szaftos csirkecombok – mi kell még?

Ha unod a szokásos sült csirkét, dobd fel egy kis mediterrán hangulattal! Ez a szaftos csirkecomb paradicsommal, olívabogyóval és fetával nemcsak mutatós, de minden falatja a nyarat idézi.

Hozzávalók

2 főre
500 g
sárga burgonya
3 ek
olívaolaj
bors
2 szál
kakukkfű
2 db
csirkecomb
2 tk
oregánó
10 db
koktélparadicsom
100 g
magozott olívabogyó
100 g
feta sajt

Elkészítés

  1. A görög tepsis csirkecomb elkészítéséhez a burgonyát átmossuk, majd nagyobb cikkekre vágjuk, ha kis méretű a burgonyánk,  akkor elég akár felezni is.

  2. Az olaj kétharmadával a tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük és hozzárakjuk a kakukkfüvet is.

  3. A combokat a maradék olajjal, sóval, borssal és az oregánóval alaposan átforgatjuk és a burgonyákra fektetjük. Lefedjük alufóliával, és 190 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük.

  4. Kivesszük, levesszük róla az alufóliát, és hozzárakjuk egyenletesen elosztva a félbevágott paradicsomokat és az olívabogyót, majd most már fólia nélkül még 30 percre visszatesszük a sütőbe.

  5. Amikor szépen megpirult a csirkecomb, rámorzsoljuk a feta sajtot. Ne várjuk meg, amíg kihűl, még melegen essünk neki bátran.

Ha tetszett a Görög tepsis csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept