Húsételek

Mexikóicsirkecombpicodegallóvaléssmashedburgonyával

Mexikói csirkecomb pico de gallóval és smashed burgonyával
Mexikói csirkecomb pico de gallóval és smashed burgonyáva

Hozzávalók
A pácolt csirkecombokhoz
1 db
szárított ancho chili
1 ek
kávészemek
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
8 gerezd
fokhagyma
1 ek
paradicsompüré
1 ek
étolaj
1 ek
1 tk
őrölt koriander
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
őrölt kömény
1 tk
oregánó
1 tk
durvára tört bors
2 tk
fűszerpaprika
4 db
csirkefelsőcomb
A sütéshez
1 szál
sárgarépa
(120 g/szál)
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 szál
angolzeller
(50 g/szál)
20 g
vaj
100 ml
víz
A smashed burgonyához
4 db
burgonya
(250 g/db)
4 szál
rozmaring
40 g
vaj
A pico de gallóhoz
3 db
paradicsom
(90 g/db)
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
4 szál
újhagyma
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
lime leve
bors
2 db
jalapeno
2 db
avokádó
2 csokor
koriander
A tálaláshoz
1 csokor
koriander

Elkészítés
  1. A mexikói csirkecomb pico de gallóval és smashed burgonyával első lépéseként a pácolt csirkecombot készítjük el. A húson kívül minden alapanyagot egy késes aprítóba rakunk és krémesre zúzunk. A csirkecombokat jó vastagon bekenjük a fűszeres krémmel.

Tipp: Ha maradna a pácoláshoz használt krémből, nem kell megijedni, egy kis befőttesüvegben egy hétig simán eláll a hűtőben. 

  1. Egy tepsibe beleszórjuk a vastagabb szeletekre vágott répát, vöröshagymát és zellert, valamint a fokhagymagerezdeket, és ráfektetjük a bepácolt combokat. A tetejére teszünk egy kevés vajat, alá pedig öntünk egy kis vizet és alufóliával lefedjük.

  2. A burgonyához az alaposan megmosott krumplikat vizesen sóba mártjuk, mindegyikre teszünk egy ág rozmaringot és egy kis kocka vajat, és egyesével alufóliába csomagoljuk.

  3. A becsomagolt krumplikat a sütőrács szélére helyezzük, középre pedig a csikrecombos tepsit rakjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben 1,5 órát sütjük. 

  4. A pico de gallóhoz a paradicsomot 1 cm-es kockákra vágjuk, hozzáadjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott lila hagymát, a felkarikázott újhagymát és a zúzott fokhagymát.

  5. Jöhet bele a lime leve, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a kimagozott, apró kockákra vágott jalapenót.

  6. Az avokádót a paradicsomhoz hasonló méretűre vágjuk és ezt is belekeverjük a salátába egy jó adag aprított koriander kíséretében. 

  7. Amikor a csirke és a krumpli megsült, kivesszük őket a sütőből és mindenről levesszük a fóliát.

  8. A csirke tepsijéből pár evőkanál zsiradékot rakunk egy sütőbe is rakható tepsibe, amibe beleemeljük a krumplikat és egy húsprés vagy egy kisebb edény segítségével laposra préseljük őket.

  9. Öntünk rá még egy kis szaftot és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. 

  10. A csirkéket kivesszük a szaftból, kicsit hagyjuk hűlni, aztán kivesszük belőlük a csontokat. A tepsiben maradt szaftot egy gyorsforralóban felforraljuk és botmixerrel krémesre zúzzuk. 

  11. A sütési idő utolsó 10 percére a burgonyák tetejére pakoljuk a kifilézett csirkéket és így pirítjuk készre az egészet.

  12. Tálalásnál a csirkék tetejét még megszórjuk aprított korianderrel, és egy jó adag szafttal, valamint a pico de gallóval tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

Jöhet egy laza, cuccos, fűszeres mexikói kaja? Ha bejönnek a pikáns, csípős fogások, ez a mexikói csirkecomb le fog venni a lábadról!

Ez az az étel, amivel mindenkit le tudsz venni a lábáról - akár saját magad is ;) Szánj egy laza délutánt az elkészítésére és megérted miért.

Hozzávalók

4 főre
A pácolt csirkecombokhoz
1 db
szárított ancho chili
1 ek
kávészemek
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
8 gerezd
fokhagyma
1 ek
paradicsompüré
1 ek
étolaj
1 ek
1 tk
őrölt koriander
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
őrölt kömény
1 tk
oregánó
1 tk
durvára tört bors
2 tk
fűszerpaprika
4 db
csirkefelsőcomb
A sütéshez
1 szál
sárgarépa
(120 g/szál)
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 szál
angolzeller
(50 g/szál)
20 g
vaj
100 ml
víz
A smashed burgonyához
4 db
burgonya
(250 g/db)
4 szál
rozmaring
40 g
vaj
A pico de gallóhoz
3 db
paradicsom
(90 g/db)
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
4 szál
újhagyma
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
lime leve
bors
2 db
jalapeno
2 db
avokádó
2 csokor
koriander
A tálaláshoz
1 csokor
koriander

Elkészítés

  1. A mexikói csirkecomb pico de gallóval és smashed burgonyával első lépéseként a pácolt csirkecombot készítjük el. A húson kívül minden alapanyagot egy késes aprítóba rakunk és krémesre zúzunk. A csirkecombokat jó vastagon bekenjük a fűszeres krémmel.

Tipp: Ha maradna a pácoláshoz használt krémből, nem kell megijedni, egy kis befőttesüvegben egy hétig simán eláll a hűtőben. 

  1. Egy tepsibe beleszórjuk a vastagabb szeletekre vágott répát, vöröshagymát és zellert, valamint a fokhagymagerezdeket, és ráfektetjük a bepácolt combokat. A tetejére teszünk egy kevés vajat, alá pedig öntünk egy kis vizet és alufóliával lefedjük.

  2. A burgonyához az alaposan megmosott krumplikat vizesen sóba mártjuk, mindegyikre teszünk egy ág rozmaringot és egy kis kocka vajat, és egyesével alufóliába csomagoljuk.

  3. A becsomagolt krumplikat a sütőrács szélére helyezzük, középre pedig a csikrecombos tepsit rakjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben 1,5 órát sütjük. 

  4. A pico de gallóhoz a paradicsomot 1 cm-es kockákra vágjuk, hozzáadjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott lila hagymát, a felkarikázott újhagymát és a zúzott fokhagymát.

  5. Jöhet bele a lime leve, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a kimagozott, apró kockákra vágott jalapenót.

  6. Az avokádót a paradicsomhoz hasonló méretűre vágjuk és ezt is belekeverjük a salátába egy jó adag aprított koriander kíséretében. 

  7. Amikor a csirke és a krumpli megsült, kivesszük őket a sütőből és mindenről levesszük a fóliát.

  8. A csirke tepsijéből pár evőkanál zsiradékot rakunk egy sütőbe is rakható tepsibe, amibe beleemeljük a krumplikat és egy húsprés vagy egy kisebb edény segítségével laposra préseljük őket.

  9. Öntünk rá még egy kis szaftot és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. 

  10. A csirkéket kivesszük a szaftból, kicsit hagyjuk hűlni, aztán kivesszük belőlük a csontokat. A tepsiben maradt szaftot egy gyorsforralóban felforraljuk és botmixerrel krémesre zúzzuk. 

  11. A sütési idő utolsó 10 percére a burgonyák tetejére pakoljuk a kifilézett csirkéket és így pirítjuk készre az egészet.

  12. Tálalásnál a csirkék tetejét még megszórjuk aprított korianderrel, és egy jó adag szafttal, valamint a pico de gallóval tálaljuk. 

Ha tetszett a Mexikói csirkecomb pico de gallóval és smashed burgonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept