Csirkecomb receptek

Káposztástésztacsirkecombbal

Káposztás tészta csirkecombbal
Káposztás tészta csirkecombbal

Hozzávalók
őrölt bors
2 ek
sertészsír
2 ek
kristálycukor
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
káposzta
bors
4 db
egész csirkecomb
2 ek
olaj
400 g
fodros kocka

Elkészítés
  1. A káposztához egy közepes lábasban, közepes hőfokon felolvasztjuk a zsírt, majd a zsíron megkaramellizáljuk a cukrot. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, majd 1 perc után a lereszelt káposzta is. Sózzuk,borsozzuk, és addig pároljuk, ameddig kellően meg nem barnul, mert ettől lesz igazán finom a káposztánk. Minél barnább, annál lejjebb kapcsolhatjuk a hőfokot, hogy ne égjen le. Szükség esetén rakhatunk hozzá még egy kevés zsírt.

  2. Amíg a káposztánk elkészül, addig a csirkecombokat beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsire rakjuk őket, és 180 fokos, előmelegített sütőben 1 órán át sütjük. 30 perc után 10 percenként rákanalazzuk a csirkecombok tetejére a kisült zsírját, hogy finom ropogós legyen.

  3. A tésztát a csomagoláson javasoltak szerint, enyhén sós vízben kifőzzük, majd összekeverjük a káposztával.

  4. Tálaláskor megszórhatjuk a tésztát frissen őrölt borssal, vagy tehetünk rá cukrot. Én mindkettővel egyszerre szeretem, de kinek hogy esik jól. Semmiképp se felejtsük el mellé rakni a megsült csirkecombokat.

www.streetkitchen.hu

A barnára pirult káposzta és a ropogósra sült csirkecomb kombója klasszikus, de mindenképp zseniális.

Ha a káposztás tészta a gyerekkor ízeit idézi, akkor ez a verzió most teljesen felnőtt szintre emeli az ételt. Ropogósra sült csirkecombokkal párosítva igazi vasárnapi ebéd klasszikus születik belőle. A karamellizált káposzta, a szaftos hús és a fodros kocka hármasa minden falatnál nosztalgiát és jóllakottságot hoz.

Hozzávalók

4 főre
őrölt bors
2 ek
sertészsír
2 ek
kristálycukor
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
káposzta
bors
4 db
egész csirkecomb
2 ek
olaj
400 g
fodros kocka

Elkészítés

  1. A káposztához egy közepes lábasban, közepes hőfokon felolvasztjuk a zsírt, majd a zsíron megkaramellizáljuk a cukrot. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, majd 1 perc után a lereszelt káposzta is. Sózzuk,borsozzuk, és addig pároljuk, ameddig kellően meg nem barnul, mert ettől lesz igazán finom a káposztánk. Minél barnább, annál lejjebb kapcsolhatjuk a hőfokot, hogy ne égjen le. Szükség esetén rakhatunk hozzá még egy kevés zsírt.

  2. Amíg a káposztánk elkészül, addig a csirkecombokat beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsire rakjuk őket, és 180 fokos, előmelegített sütőben 1 órán át sütjük. 30 perc után 10 percenként rákanalazzuk a csirkecombok tetejére a kisült zsírját, hogy finom ropogós legyen.

  3. A tésztát a csomagoláson javasoltak szerint, enyhén sós vízben kifőzzük, majd összekeverjük a káposztával.

  4. Tálaláskor megszórhatjuk a tésztát frissen őrölt borssal, vagy tehetünk rá cukrot. Én mindkettővel egyszerre szeretem, de kinek hogy esik jól. Semmiképp se felejtsük el mellé rakni a megsült csirkecombokat.

Ha tetszett a Káposztás tészta csirkecombbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept