Grillszezon

3-félepácoltcsípőscsirkecombgrillen

3-féle pácolt csípős csirkecomb grillen

Hozzávalók
GÖRÖG ízek
1 db
zöld kaliforniai paprika
50 ml
olívaolaj
50 g
kalamata olívabogyó
50 g
feta sajt
1 db
paradicsom
(90 g)
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
morzsolt kakukkfű
1 tk
morzsolt oregánó
1 tk
morzsolt bazsalikom
2 tk
görögszéna
1 tk
1 tk
keményítő
1 tk
sriracha szósz
6 db
csirkefelsőcomb-filé
ÁZSIAI ízek
1 db
sárga kaliforniai paprika
5 gerezd
fokhagyma
2
cm gyömbér
1 ek
rizsecet
2 ek
mirin
50 ml
szójaszósz
2 ek
szezámolaj
2 ek
méz
1 tk
keményítő
1 tk
2 ek
sriracha szósz
6 db
csirkefelsőcomb-filé
TEX-MEX ízek
1 db
piros kaliforniai paprika
50 ml
kukoricaolaj
2 ek
sült hagyma
1 tk
durva bors
1 tk
őrölt kömény
1 tk
római kömény
1 tk
keményítő
3 gerezd
fokhagyma
0.5 db
avokádó
0.5 csokor
koriander
3 ek
sriracha szósz
6 db
csirkefelsőcomb-filé
A salátához
1 fej
jégsaláta
4 db
paradicsom
(360 g)
2 db
kígyóuborka
1 fej
lila hagyma
(100 g)
50 ml
víz
30 ml
mirin
1 tk
1 db
lime leve
1 tk
durva bors
50 ml
olívaolaj

Elkészítés

A grill csirkecomb pácához a paprikát kicsumázzuk, és a csirkecomb kivételével az összes többi hozzávalóval együtt egy késes aprítóban lezúzzuk. Ezután ezt a pépet a csirkecombokra öntjük, és jól belemasszírozzuk, majd ha tehetjük, 24 órára hűtőbe rakjuk pácolódni, de ha nincs ennyi időnk, akkor is minimum 2 óra pácolás szükséges. A többi pácnál is hasonlóan járunk el, és mindegyik adag bepácolt húst hűtőben pihentetjük a grillezésig.

Eközben elkészítjük a salátánkat, amihez a jégsalátát nagyobb darabokra vágjuk, a paradicsomot felcikkezzük, az uborkát felcsíkozzuk és a lila hagymát vékonyan felszeleteljük. Az öntethez egy zárható üvegben összekeverjük a vizet a mirinnel, a sóval, a lime kifacsart levével, a borssal, illetve az olívaolajjal. Alaposan összerázzuk, és egy nagy tálban ráöntjük a feldarabolt zöldségekre. 

A bepácolt csirkecombokat közepesen forró grillben megsütjük oldalanként 5-6 perc alatt a bőrös oldalán kezdve, majd a salátával tálaljuk.

3-féle pácolt csípős csirkecomb grillen (Fotó: Street Kitchen)

Még több fantasztikus grillkaja:

Édes-savanyú grilltarja

Grillezett tortilla babpürével és fűszeres marhahúsgolyókkal

Filézett csirkecomb grillen salsa verdével

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A csirkecomb csípősen, bőrén grillezve egy igazi ínyenc étel. De hogy mindenkinek a kedvében járjak, három pácolási stílust mutatok meg, három csípősségintenzitással.

Hozzávalók

9 főre
GÖRÖG ízek
1 db
zöld kaliforniai paprika
50 ml
olívaolaj
50 g
kalamata olívabogyó
50 g
feta sajt
1 db
paradicsom
(90 g)
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
morzsolt kakukkfű
1 tk
morzsolt oregánó
1 tk
morzsolt bazsalikom
2 tk
görögszéna
1 tk
1 tk
keményítő
1 tk
sriracha szósz
6 db
csirkefelsőcomb-filé
ÁZSIAI ízek
1 db
sárga kaliforniai paprika
5 gerezd
fokhagyma
2
cm gyömbér
1 ek
rizsecet
2 ek
mirin
50 ml
szójaszósz
2 ek
szezámolaj
2 ek
méz
1 tk
keményítő
1 tk
2 ek
sriracha szósz
6 db
csirkefelsőcomb-filé
TEX-MEX ízek
1 db
piros kaliforniai paprika
50 ml
kukoricaolaj
2 ek
sült hagyma
1 tk
durva bors
1 tk
őrölt kömény
1 tk
római kömény
1 tk
keményítő
3 gerezd
fokhagyma
0.5 db
avokádó
0.5 csokor
koriander
3 ek
sriracha szósz
6 db
csirkefelsőcomb-filé
A salátához
1 fej
jégsaláta
4 db
paradicsom
(360 g)
2 db
kígyóuborka
1 fej
lila hagyma
(100 g)
50 ml
víz
30 ml
mirin
1 tk
1 db
lime leve
1 tk
durva bors
50 ml
olívaolaj

A grill csirkecomb pácához a paprikát kicsumázzuk, és a csirkecomb kivételével az összes többi hozzávalóval együtt egy késes aprítóban lezúzzuk. Ezután ezt a pépet a csirkecombokra öntjük, és jól belemasszírozzuk, majd ha tehetjük, 24 órára hűtőbe rakjuk pácolódni, de ha nincs ennyi időnk, akkor is minimum 2 óra pácolás szükséges. A többi pácnál is hasonlóan járunk el, és mindegyik adag bepácolt húst hűtőben pihentetjük a grillezésig.

Eközben elkészítjük a salátánkat, amihez a jégsalátát nagyobb darabokra vágjuk, a paradicsomot felcikkezzük, az uborkát felcsíkozzuk és a lila hagymát vékonyan felszeleteljük. Az öntethez egy zárható üvegben összekeverjük a vizet a mirinnel, a sóval, a lime kifacsart levével, a borssal, illetve az olívaolajjal. Alaposan összerázzuk, és egy nagy tálban ráöntjük a feldarabolt zöldségekre. 

A bepácolt csirkecombokat közepesen forró grillben megsütjük oldalanként 5-6 perc alatt a bőrös oldalán kezdve, majd a salátával tálaljuk.

3-féle pácolt csípős csirkecomb grillen (Fotó: Street Kitchen)

Még több fantasztikus grillkaja:

Édes-savanyú grilltarja

Grillezett tortilla babpürével és fűszeres marhahúsgolyókkal

Filézett csirkecomb grillen salsa verdével

Ha tetszett a 3-féle pácolt csípős csirkecomb grillen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept