Grillszezon

Grillezettbaklava

Grillezett baklava

Hozzávalók
A sziruphoz
450 ml
víz
320 g
cukor
100 g
méz
3 rúd
fahéj
1 db
citrom kifacsart leve
A rétegezéshez
16 - 18 db
réteslap
420 g
olvasztott vaj
A szóráshoz
200 g
dió
150 g
mandula
100 g
pisztácia
150 g
cukor
1 mk
őrölt szerecsendió
1 tk
őrölt fahéj

Elkészítés

A sziruphoz a hozzávalókat egy lábasba rakjuk, és kb. 10 percig forraljuk, majd félrerakjuk hűlni. A szóráshoz a magvakat apróra vágjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. A réteslapokat kicsomagoljuk, és nedves konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjanak ki. A tepsi alját kivajazzuk, majd rétegezünk méretre hajtva 3 réteg réteslapot úgy, hogy mindegyik réteget megkenjük az olvasztott vajjal. A 3. lapra is kenünk vajat, szórunk rá egy réteget a magos keverékből, majd újra mehet rá 3 réteg vajas réteslap, a cukros magvak, újabb 3 réteg vajas réteslap és cukros-magos szórás. Az utolsó 3 réteslappal zárjuk a sort. 

Grillezett baklava

A tepsiben egy éles késsel négyzetekre vágjuk a baklavát, majd átlósan is átvágjuk őket, hogy derékszögű háromszögeket kapjunk. A grillsütőbe rakunk egy vaslapot, erre kerül a rács. 180 fokon tartott grillsütőben kb. 30 percig sütjük, majd mikor kivettük, leöntjük a cukorsziruppal.

www.streetkitchen.hu

A baklava kifejezetten az a süti, ami picit macerás, de nem lehet elrontani, hiszen csak rétegezni kell pár dolgot egy tepsibe, és végül megsütni. Simán bedobhatjátok 175-180 fokos sütőbe is, de ha grillen készítitek, akkor kap egy kis plusz füstös ízt. Arra figyeljetek ilyenkor, hogy ha lehet, a grillre tegyetek egy pizzakövet, hogy ne égjen meg az alja.

Hozzávalók

1 22 x 30 cm-es tepsihez
A sziruphoz
450 ml
víz
320 g
cukor
100 g
méz
3 rúd
fahéj
1 db
citrom kifacsart leve
A rétegezéshez
16 - 18 db
réteslap
420 g
olvasztott vaj
A szóráshoz
200 g
dió
150 g
mandula
100 g
pisztácia
150 g
cukor
1 mk
őrölt szerecsendió
1 tk
őrölt fahéj

A sziruphoz a hozzávalókat egy lábasba rakjuk, és kb. 10 percig forraljuk, majd félrerakjuk hűlni. A szóráshoz a magvakat apróra vágjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. A réteslapokat kicsomagoljuk, és nedves konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjanak ki. A tepsi alját kivajazzuk, majd rétegezünk méretre hajtva 3 réteg réteslapot úgy, hogy mindegyik réteget megkenjük az olvasztott vajjal. A 3. lapra is kenünk vajat, szórunk rá egy réteget a magos keverékből, majd újra mehet rá 3 réteg vajas réteslap, a cukros magvak, újabb 3 réteg vajas réteslap és cukros-magos szórás. Az utolsó 3 réteslappal zárjuk a sort. 

Grillezett baklava

A tepsiben egy éles késsel négyzetekre vágjuk a baklavát, majd átlósan is átvágjuk őket, hogy derékszögű háromszögeket kapjunk. A grillsütőbe rakunk egy vaslapot, erre kerül a rács. 180 fokon tartott grillsütőben kb. 30 percig sütjük, majd mikor kivettük, leöntjük a cukorsziruppal.

Ha tetszett a Grillezett baklava receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept