Saláták

Grillezettcukkinisalátakukoricávalészöldbabbal

Grillezett cukkinisaláta kukoricával és zöldbabbal

Hozzávalók
A salátához
2 db
cukkini
2 db
csöves kukorica
bors
1 mk
chilipehely
1 - 2 ek
olívaolaj
2 marék
zöldbab
100 g
rukkola
0.5 db
lila hagyma
8 db
koktélparadicsom
1 marék
tökmag
40 g
pecorino vagy parmezán
Az öntethez
60 ml
olívaolaj
1
citrom leve
1 ek
balzsamecet
bors
1 csokor
friss fűszernövény (bazsalikom, zsálya, kakukkfű, oregánó)

Elkészítés
A grillezett cukkinisaláta elkészítéséhez a cukkiniket hosszában, kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. A kukoricákat 5 percre héjastól bedobjuk a mikróba. A felvágott cukkiniket és a mikróban előfőzött, megtisztított kukoricákat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őket kevés chilipehellyel, átkenjük őket olívaolajjal, grillen vagy grillserpenyőben lepirítjuk őket, majd félrerakjuk.
A zöldbabokat 1-2 percre forró vízbe dobjuk, majd kivesszük őket, és hideg vízbe tesszük, hogy azonnal lehűljenek. A rukkolát egy nagy tálba szórjuk, rádobáljuk a szeletekre vágott lila hagymát, a félbevágott koktélparadicsomokat, majd a tálba rakjuk a grillezett cukkiniszeleteket és a 3-4 darabba vágott kukoricákat is. A tökmagot kissé lepirítjuk és megszórjuk vele a salátát, majd a pecorinót is rászeleteljük egy zöldséghámozó segítségével. Az öntet hozzávalóit egy kis üvegben összekeverjük, és a salira öntjük.
Ha tetszett a grillezett cukkinisaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ha már a nyár kellős közepén tartunk, akkor itt az ideje egy príma grillezett zöldséges salátának is, kukoricával, sok-sok rukkolával és cukkinivel. Szerintem mennyei, de simán rakhattok bele még, amit csak akartok!

Hozzávalók

2 - 3 főre
A salátához
2 db
cukkini
2 db
csöves kukorica
bors
1 mk
chilipehely
1 - 2 ek
olívaolaj
2 marék
zöldbab
100 g
rukkola
0.5 db
lila hagyma
8 db
koktélparadicsom
1 marék
tökmag
40 g
pecorino vagy parmezán
Az öntethez
60 ml
olívaolaj
1
citrom leve
1 ek
balzsamecet
bors
1 csokor
friss fűszernövény (bazsalikom, zsálya, kakukkfű, oregánó)
A grillezett cukkinisaláta elkészítéséhez a cukkiniket hosszában, kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. A kukoricákat 5 percre héjastól bedobjuk a mikróba. A felvágott cukkiniket és a mikróban előfőzött, megtisztított kukoricákat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őket kevés chilipehellyel, átkenjük őket olívaolajjal, grillen vagy grillserpenyőben lepirítjuk őket, majd félrerakjuk.
A zöldbabokat 1-2 percre forró vízbe dobjuk, majd kivesszük őket, és hideg vízbe tesszük, hogy azonnal lehűljenek. A rukkolát egy nagy tálba szórjuk, rádobáljuk a szeletekre vágott lila hagymát, a félbevágott koktélparadicsomokat, majd a tálba rakjuk a grillezett cukkiniszeleteket és a 3-4 darabba vágott kukoricákat is. A tökmagot kissé lepirítjuk és megszórjuk vele a salátát, majd a pecorinót is rászeleteljük egy zöldséghámozó segítségével. Az öntet hozzávalóit egy kis üvegben összekeverjük, és a salira öntjük.
Ha tetszett a grillezett cukkinisaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Grillezett cukkinisaláta kukoricával és zöldbabbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept