A grillezett saláta narancsos csirkével elkészítéséhez a csirkemelleket alaposan sózzuk, borsozzuk, majd az olajon, erős lángon alaposan kérgesítjük egy serpenyőben. Ezután egy tepsire tesszük, és 190 fokos sütőben 22 percig sütjük, majd kivesszük, és 10 percig pihentetjük.
A narancsos raguhoz a csirke sütéséhez használt serpenyőbe szórjuk a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát, majd közepes lángon megpirítjuk, közben beledobjuk a kakukkfüvet is. Felöntjük az alaplével és az egyik narancs kifacsart levével, beleszórjuk a másik narancs peelerrel lehúzott héját és kifilézett húsát, majd 4-5 perc alatt összepároljuk. Ízesítjük a balzsamecettel és a mézzel, ha szükséges, ízlés szerint megsózzuk, végül a vajjal fényesre keverjük.
A salátát megmossuk, majd félbe- vagy negyedbe vágjuk, és a vágott felét megkenjük a majonézzel. Erős lángon, 3-4 perc alatt meggrillezzük egy serpenyőben, és tányérra szedjük. A pihentetett csirkemellet felszeleteljük, meglocsoljuk a narancsos raguval, és a saláta mellé tálaljuk, amit megszórunk kesudióval.

Elkészítési idő: kb. 40 perc
Még több csirkés kaja:
Zöldfűszeres csirkemell borsópürével és chilis-mézes sütőtökkel
Parmezános édesburgonyával töltött csirkemell
Karfiolrizses tabulé csirkecombbal