Grillszezon

Grillezetttortillababpürévelésfűszeresmarhahúsgolyókkal

Grillezett tortilla babpürével és fűszeres marhahúsgolyókkal

Hozzávalók
A húsgolyóhoz
400 g
darált marhahús
só, bors
1 tk
fokhagymapor
1 tk
kakukkfű
1 tk
szárított rozmaring
1 mk
cayenne-bors
2 - 3 ek
panko morzsa
olaj a sütéshez
A babpüréhez
1 konzerv
vörösbab
(310 g)
1 mk
őrölt római kömény
2 ek
olívaolaj
só, bors
0.5 db
lime leve
A salsához
2 db
paradicsom
1
kis fej lila hagyma
1 csokor
friss koriander
0.5 db
lime leve
2 - 3 ek
olívaolaj
só, bors
Az összeállításhoz
6 db
tortillalap
100 g
cheddar sajt

Elkészítés

A húsgolyó hozzávalóit összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk. A babpüréhez a hozzávalókat egy tálban villával nagyjából összetörjük. A salsához apróra vágjuk a paradicsomot, a hagymát és a koriandert, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.

A bekevert húsból kb. 18 kis golyót formázunk. Egy sütésálló serpenyőt felhevítünk a forró grillben és olajat melegítünk benne. Belepakoljuk a húsgolyókat, rácsukjuk a grill fedelét, 4-5 percig így sütjük, majd megforgatjuk őket és további 5-6 perc alatt készre sütjük a húst. Természetesen tűzhelyen is el lehet készíteni a húsgolyókat, de a grill adta füstös ízt nem érdemes kihagyni ebből az ételből. ;) 

Ezután a tortillák aljába kenünk 1 evőkanál babpürét, rápakolunk 3 húsgolyót, kicsit megnyomkodjuk, mehet rá a lereszelt sajt, és feltekerjük. Grillen aranybarnára pirítjuk mindkét oldalukat, végül a salsával tálaljuk.

grillezett-tortilla
Grillezett tortilla babpürével és fűszeres marhahúsgolyókkal (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítés: 30 perc
  • Pihentetés: 15 perc
  • Sütés: 20 perc
  • Összesen: 65 perc

Még több tortillás recept:

Hortobágyi tortilla

BBQ quesadilla avokádós mártogatóssal

Hagymás-babos tortilla sajttal besütve

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Igazi gyors, megúszós, de laktató nyári grillkaja. Egy nagy adag salátával tökéletes vacsi lehet egy jó hideg sörrel.

Hozzávalók

6 db tortillához
A húsgolyóhoz
400 g
darált marhahús
só, bors
1 tk
fokhagymapor
1 tk
kakukkfű
1 tk
szárított rozmaring
1 mk
cayenne-bors
2 - 3 ek
panko morzsa
olaj a sütéshez
A babpüréhez
1 konzerv
vörösbab
(310 g)
1 mk
őrölt római kömény
2 ek
olívaolaj
só, bors
0.5 db
lime leve
A salsához
2 db
paradicsom
1
kis fej lila hagyma
1 csokor
friss koriander
0.5 db
lime leve
2 - 3 ek
olívaolaj
só, bors
Az összeállításhoz
6 db
tortillalap
100 g
cheddar sajt

A húsgolyó hozzávalóit összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk. A babpüréhez a hozzávalókat egy tálban villával nagyjából összetörjük. A salsához apróra vágjuk a paradicsomot, a hagymát és a koriandert, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.

A bekevert húsból kb. 18 kis golyót formázunk. Egy sütésálló serpenyőt felhevítünk a forró grillben és olajat melegítünk benne. Belepakoljuk a húsgolyókat, rácsukjuk a grill fedelét, 4-5 percig így sütjük, majd megforgatjuk őket és további 5-6 perc alatt készre sütjük a húst. Természetesen tűzhelyen is el lehet készíteni a húsgolyókat, de a grill adta füstös ízt nem érdemes kihagyni ebből az ételből. ;) 

Ezután a tortillák aljába kenünk 1 evőkanál babpürét, rápakolunk 3 húsgolyót, kicsit megnyomkodjuk, mehet rá a lereszelt sajt, és feltekerjük. Grillen aranybarnára pirítjuk mindkét oldalukat, végül a salsával tálaljuk.

grillezett-tortilla
Grillezett tortilla babpürével és fűszeres marhahúsgolyókkal (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítés: 30 perc
  • Pihentetés: 15 perc
  • Sütés: 20 perc
  • Összesen: 65 perc

Még több tortillás recept:

Hortobágyi tortilla

BBQ quesadilla avokádós mártogatóssal

Hagymás-babos tortilla sajttal besütve

Ha tetszett a Grillezett tortilla babpürével és fűszeres marhahúsgolyókkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept