Hozzávalók
A babos raguhoz
- 20 ml olaj
- 150 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsomos bab konzerv (415 g-os kiszerelés)
- só, bors
A paradicsomos szószhoz
- 250 ml passata
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk oregánó
- 1 tk cukor
Az összeállításhoz
- 2 db tortilla lap
- 150 g trappista sajt
A tálaláshoz
- ½ csokor friss petrezselyem
Hozzávalók
A babos raguhoz
- 20 ml olaj
- 150 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsomos bab konzerv (415 g-os kiszerelés)
- só, bors
A paradicsomos szószhoz
- 250 ml passata
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk oregánó
- 1 tk cukor
Az összeállításhoz
- 2 db tortilla lap
- 150 g trappista sajt
A tálaláshoz
- ½ csokor friss petrezselyem
A hagymás-babos tortilla elkészítéséhez olajat hevítünk egy serpenyőben, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, majd 1 perc pirítás után a zúzott fokhagymát is. További 1 percig pirítjuk, majd ráöntjük a szószos, nem lecsepegtetett babkonzervet. Sózzuk, borsozzuk, és forrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet.
@streetkitchenhu Hagymás-babos tortilla sajttal besütve. 😋 Megúszós ebéd! #tortillatrend #foodtiktok #cooktok #foryou #nekedbe #fyp #foryoupage #streetkitchen @eislerzsolti ♬ Pepas – Farruko
A szószhoz a passatában elkeverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, az oregánót és a cukrot.
A tortillalapok közepére kanalazzuk a babos ragut, majd batyuba felhajtjuk. Egy sütőtálba öntjük a paradicsomszószt, rárakjuk a tortillákat, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 10 percre. Az utolsó 2 percben grill fokozatra állítjuk a sütőt, majd tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a besütött tortilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!