Brutális kaják

Gulka,alegkirályabbkrumpligombóc

Gulka, a legkirályabb krumpligombóc

Hozzávalók
600 g
krumpli
só, bors
2 db
tojás
300 g
liszt
5 szelet
bacon
4 fej
hagyma
2 ek
olaj
tejföl

Elkészítés
Egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük a krumplit. Megszórjuk 2 csipet sóval, borsozzuk, belekeverjük a tojást, és annyi lisztet szórunk bele, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk. Állni hagyjuk, amíg elkészítjük a hagymás ragut.Egy serpenyőben elkezdjük pirítani az apróra vágott bacont. Ha már félig megpirult, rádobjuk a kis kockákra vágott hagymát. Az egészet alaposan lepirítjuk. A hagymás ragu felét belekeverjük a tésztába, a másik felét pedig meghagyjuk díszítésnek, félrerakjuk.A nyúlós masszából bevizezett kézzel közepes méretű golyókat formázunk, amiket sós, gyöngyöző vízben addig főzünk, amíg fel nem jönnek a tetejére. Leszűrjük, majd ugyanabban a serpenyőben, amiben a hagymát pirítottuk, olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a gombócokat. Tányérra rakjuk, tejföllel és a maradék sült hagymás baconnel tálaljuk.
Ha tetszett a gulka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A gulka egy felvidéki krumpligombóc, amibe sonkát vagy szalonnát tesznek. Lepirítva, karamellizált hagymával a legjobb!

Hozzávalók

4 - 6 főre
600 g
krumpli
só, bors
2 db
tojás
300 g
liszt
5 szelet
bacon
4 fej
hagyma
2 ek
olaj
tejföl
Egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük a krumplit. Megszórjuk 2 csipet sóval, borsozzuk, belekeverjük a tojást, és annyi lisztet szórunk bele, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk. Állni hagyjuk, amíg elkészítjük a hagymás ragut.Egy serpenyőben elkezdjük pirítani az apróra vágott bacont. Ha már félig megpirult, rádobjuk a kis kockákra vágott hagymát. Az egészet alaposan lepirítjuk. A hagymás ragu felét belekeverjük a tésztába, a másik felét pedig meghagyjuk díszítésnek, félrerakjuk.A nyúlós masszából bevizezett kézzel közepes méretű golyókat formázunk, amiket sós, gyöngyöző vízben addig főzünk, amíg fel nem jönnek a tetejére. Leszűrjük, majd ugyanabban a serpenyőben, amiben a hagymát pirítottuk, olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a gombócokat. Tányérra rakjuk, tejföllel és a maradék sült hagymás baconnel tálaljuk.
Ha tetszett a gulka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Gulka, a legkirályabb krumpligombóc receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept