Alapreceptek

Gyömbéresalmaszósz

Gyömbéres almaszósz

Hozzávalók
2 ek
kristálycukor
100 ml
fehérbor
5 db
alma
(200 g/db)
10 cm-es
gyömbér
200 ml
víz
1 db
citrom leve
1 tk
keményítő

Elkészítés

A gyömbéres almaszósz gyorsan elkészül és számos ételt feldobhatsz vele! Első lépésként a cukrot egy lábasban, közepes lángon karamellizáljuk, majd felöntjük a fehérborral. Rádobjuk a meghámozott, felkockázott almát és a szintén meghámozott, vékonyra szeletelt gyömbért. Felöntjük vízzel és közepes lángon puhára főzzük. Leturmixoljuk egy botmixerrel, majd besűrítjük a citromlében elkevert keményítővel, amivel kb. 2 percig főzzük. Forrón csírátlanított üvegekbe töltjük, lezárjuk, hagyjuk langyosra hűlni és mehet a hűtőbe vagy a kamrába, ahol 1 hónapig biztos eláll. 

gyomberes-almaszosz-2
Gyömbéres almaszósz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Egy egyszerűen összedobható szósz igazi csodákat képes művelni a legalapabb kajákkal is! Egy kis extra energiabefektetéssel igazi ízbombával dobhatjátok fel a húsokat, a wrapeket vagy akár a desszerteket is. Ráadásul repetázni lehet belőlük, úgyhogy szabadítsatok fel pár üveget és töltsétek meg őket ezekkel a frankó házi szószokkal:

Sóskaramell-szósz

Egyszerű mole szósz

Chilis-kávés BBQ szósz

www.streetkitchen.hu

Az almaszósz önmagában is sokoldalú, használhatjátok sütikhez, pohárkrémekhez, de akár sültek mellé is. Gyömbérrel feltuningolva pedig csak még izgalmasabb!

Hozzávalók

500 ml-hez
2 ek
kristálycukor
100 ml
fehérbor
5 db
alma
(200 g/db)
10 cm-es
gyömbér
200 ml
víz
1 db
citrom leve
1 tk
keményítő

A gyömbéres almaszósz gyorsan elkészül és számos ételt feldobhatsz vele! Első lépésként a cukrot egy lábasban, közepes lángon karamellizáljuk, majd felöntjük a fehérborral. Rádobjuk a meghámozott, felkockázott almát és a szintén meghámozott, vékonyra szeletelt gyömbért. Felöntjük vízzel és közepes lángon puhára főzzük. Leturmixoljuk egy botmixerrel, majd besűrítjük a citromlében elkevert keményítővel, amivel kb. 2 percig főzzük. Forrón csírátlanított üvegekbe töltjük, lezárjuk, hagyjuk langyosra hűlni és mehet a hűtőbe vagy a kamrába, ahol 1 hónapig biztos eláll. 

gyomberes-almaszosz-2
Gyömbéres almaszósz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Egy egyszerűen összedobható szósz igazi csodákat képes művelni a legalapabb kajákkal is! Egy kis extra energiabefektetéssel igazi ízbombával dobhatjátok fel a húsokat, a wrapeket vagy akár a desszerteket is. Ráadásul repetázni lehet belőlük, úgyhogy szabadítsatok fel pár üveget és töltsétek meg őket ezekkel a frankó házi szószokkal:

Sóskaramell-szósz

Egyszerű mole szósz

Chilis-kávés BBQ szósz

Ha tetszett a Gyömbéres almaszósz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept