Csirkemell receptek

Gyömbéresbabfőzelékcsirkeroláddal

Gyömbéres babfőzelék csirkeroláddal

Hozzávalók
A roládhoz
400 g
darált csirkemell
1 csokor
petrezselyem
1 tk
chilipehely
0.5 tk
őrölt gyömbér
0.5 tk
fokhagymapor
1 db
lime héja
só, bors
10 g
kókuszolaj
A főzelékhez
1 fej
hagyma
(150g)
30 g
gyömbér
3 - 4 gerezd
fokhagyma
(40 g)
10 g
kókuszolaj
100 ml
száraz fehérbor
300 ml
csirkealaplé
3 konzerv
cannellini bab
(összesen 750 g töltőtömeg)
1 db
lime leve
só, bors
A díszítéshez
pár levél petrezselyem

Elkészítés

Babfőzelék, ahogy még lefogadom, hogy sosem láttad!

Először a csirkeroládot készítjük el. A  darált húshoz hozzáadjuk a fűszereket, belereszeljük a lime héját, sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk, és 8 db roládot formázunk belőle. Egy tapadásmentes serpenyőben, a kókuszolajon, magas hőfokon 2-4 perc alatt kérgesítjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük.

Amíg sül a hús, elkészítjük a főzeléket. A hagymát félfőre, a gyömbért kockára, a fokhagymát szeletekre vágjuk, majd a kókuszolajon 3-4 perc alatt lepirítjuk egy kisebb lábasban. Ráöntjük a fehérbort, teljesen elforraljuk, aztán hozzáadjuk az alaplevet, majd jöhet bele 400 g az átmosott, leszűrt babból. 

Amikor újra felforrt, botmixerrel leturmixoljuk azután hozzáadjuk a maradék 350 g babot, a lime levét, és alacsony hőfokon 5-10 perc alatt készre főzzük. Természetesen ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor pár levél petrezselyemmel díszítjük, és a roláddal fogyasztjuk.

Előkészítési idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 20 perc

Összesen: kb. 40 perc

babfőzelék
Gyömbéres babfőzelék csirkeroláddal

Ezeket is nézd meg:

Paradicsomos káposztafőzelék csirkemellfasírttal

Babos-kukoricás tonhalsaláta

www.streetkitchen.hu

Nem csak magyaros főzelékeket lehet készíteni: itt a remek példa egy extra, gyömbéres-lime-os ízvilágra, ami teszi a dolgát. Szerintem nem fogtok csalódni…

Hozzávalók

4 főre
A roládhoz
400 g
darált csirkemell
1 csokor
petrezselyem
1 tk
chilipehely
0.5 tk
őrölt gyömbér
0.5 tk
fokhagymapor
1 db
lime héja
só, bors
10 g
kókuszolaj
A főzelékhez
1 fej
hagyma
(150g)
30 g
gyömbér
3 - 4 gerezd
fokhagyma
(40 g)
10 g
kókuszolaj
100 ml
száraz fehérbor
300 ml
csirkealaplé
3 konzerv
cannellini bab
(összesen 750 g töltőtömeg)
1 db
lime leve
só, bors
A díszítéshez
pár levél petrezselyem

Babfőzelék, ahogy még lefogadom, hogy sosem láttad!

Először a csirkeroládot készítjük el. A  darált húshoz hozzáadjuk a fűszereket, belereszeljük a lime héját, sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk, és 8 db roládot formázunk belőle. Egy tapadásmentes serpenyőben, a kókuszolajon, magas hőfokon 2-4 perc alatt kérgesítjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük.

Amíg sül a hús, elkészítjük a főzeléket. A hagymát félfőre, a gyömbért kockára, a fokhagymát szeletekre vágjuk, majd a kókuszolajon 3-4 perc alatt lepirítjuk egy kisebb lábasban. Ráöntjük a fehérbort, teljesen elforraljuk, aztán hozzáadjuk az alaplevet, majd jöhet bele 400 g az átmosott, leszűrt babból. 

Amikor újra felforrt, botmixerrel leturmixoljuk azután hozzáadjuk a maradék 350 g babot, a lime levét, és alacsony hőfokon 5-10 perc alatt készre főzzük. Természetesen ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor pár levél petrezselyemmel díszítjük, és a roláddal fogyasztjuk.

Előkészítési idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 20 perc

Összesen: kb. 40 perc

babfőzelék
Gyömbéres babfőzelék csirkeroláddal

Ezeket is nézd meg:

Paradicsomos káposztafőzelék csirkemellfasírttal

Babos-kukoricás tonhalsaláta

Ha tetszett a Gyömbéres babfőzelék csirkeroláddal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept