Babfőzelék, ahogy még lefogadom, hogy sosem láttad!
Először a csirkeroládot készítjük el. A darált húshoz hozzáadjuk a fűszereket, belereszeljük a lime héját, sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk, és 8 db roládot formázunk belőle. Egy tapadásmentes serpenyőben, a kókuszolajon, magas hőfokon 2-4 perc alatt kérgesítjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül a hús, elkészítjük a főzeléket. A hagymát félfőre, a gyömbért kockára, a fokhagymát szeletekre vágjuk, majd a kókuszolajon 3-4 perc alatt lepirítjuk egy kisebb lábasban. Ráöntjük a fehérbort, teljesen elforraljuk, aztán hozzáadjuk az alaplevet, majd jöhet bele 400 g az átmosott, leszűrt babból.
Amikor újra felforrt, botmixerrel leturmixoljuk azután hozzáadjuk a maradék 350 g babot, a lime levét, és alacsony hőfokon 5-10 perc alatt készre főzzük. Természetesen ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor pár levél petrezselyemmel díszítjük, és a roláddal fogyasztjuk.
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 15 perc
Főzési idő: 20 perc
Összesen: kb. 40 perc
