Saláták

Gyömbéresuborkasaláta

Gyömbéres uborkasaláta

Hozzávalók
2 db
kígyóuborka
(200 g/db)
5
cm friss gyömbér
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
szójaszósz
50 ml
10%-os ecet
2 ek
fehér szezámmag

Elkészítés

A gyömbéres uborkasaláta első lépéseként az uborkát egy mandolin segítségével 1,5 mm vékonyan legyaluljuk. A gyömbért és a fokhagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük és egy tálba dobjuk az uborkaszeletekkel együtt. Meglocsoljuk a szójaszósszal, az ecettel és felöntjük 200 ml vízzel. Hozzáadjuk a szezámmagot is, alaposan elkeverjük és 15 perc pihentetés után már tálalhatjuk is. Ha netán a szójaszósz nem adott volna kellő sósságot a salátának, akkor utólag még sózhatunk rajta, de nálam most nem volt rá szükség. 

gyomberes-uborkasalata
Gyömbéres uborkasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Pihentetési idő: 15 perc

Az uborkasalátának fix helye van a magyar ételek mellett, legyen szó pörköltről vagy rántott húsról. De nemzetközi szintre is emelhetjük, ezekhez a receptekhez például remekül passzol ez a gyömbéres változat is:

Teriyaki csirkegombóc rizstésztával

Koreai rántott csirke

Illatos-omlós csirke

www.streetkitchen.hu

Ha unod az uncsi uborkasalit, akkor ez az ázsiai ihletésű csavar nagyon be fog jönni. Gyömbérrel, szójaszósszal és szezámmaggal turbóztam fel, és elég extra lett.

Hozzávalók

4 főre
2 db
kígyóuborka
(200 g/db)
5
cm friss gyömbér
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
szójaszósz
50 ml
10%-os ecet
2 ek
fehér szezámmag

A gyömbéres uborkasaláta első lépéseként az uborkát egy mandolin segítségével 1,5 mm vékonyan legyaluljuk. A gyömbért és a fokhagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük és egy tálba dobjuk az uborkaszeletekkel együtt. Meglocsoljuk a szójaszósszal, az ecettel és felöntjük 200 ml vízzel. Hozzáadjuk a szezámmagot is, alaposan elkeverjük és 15 perc pihentetés után már tálalhatjuk is. Ha netán a szójaszósz nem adott volna kellő sósságot a salátának, akkor utólag még sózhatunk rajta, de nálam most nem volt rá szükség. 

gyomberes-uborkasalata
Gyömbéres uborkasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Pihentetési idő: 15 perc

Az uborkasalátának fix helye van a magyar ételek mellett, legyen szó pörköltről vagy rántott húsról. De nemzetközi szintre is emelhetjük, ezekhez a receptekhez például remekül passzol ez a gyömbéres változat is:

Teriyaki csirkegombóc rizstésztával

Koreai rántott csirke

Illatos-omlós csirke

Ha tetszett a Gyömbéres uborkasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept