A gyümis chiapuding elkészítéséhez egy keverőtálban összekeverjük a mandulatejet, a chiamagot a mézzel és a vaníliaaromával.
A tálat lefóliázzuk és hűtőbe rakjuk pihenni egy éjszakára.
Másnap kiadagoljuk a pudingot, és friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Gyümischiapuding
Pofonegyszerű frissítő nyári desszert, amit egy befőttesüvegbe zárva szinte bárhová magaddal tudsz vinni. A pihentetési idő elsőre ijesztően soknak tűnhet, de valójában alig van meló ezzel a pudinggal. A tetejére kerülő gyümiket pedig kedvedre variálhatod, vagy akár kiegészítheted egy kis pirított maggal is.
Vegán
A chiapuding nemcsak szuper reggeli vagy délutáni nasi, hanem tényleg jót tesz a testünknek. Tele van rosttal, ami segíti az emésztést, és lassan szívódik fel, így sokáig nem leszünk éhesek tőle. Az apró magok omega-3 zsírsavakat is rejtenek, ami ritka kincs a növényi kaják között. Ráadásul egy kis növényi tejjel vagy gyümölccsel feldobva még finom is – igazi win-win szitu. Na nézzük, hogyan készül ez a gyümis chiapuding. (Ne lepődj meg, elég egyszerű!)
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A gyümis chiapuding elkészítéséhez egy keverőtálban összekeverjük a mandulatejet, a chiamagot a mézzel és a vaníliaaromával.
A tálat lefóliázzuk és hűtőbe rakjuk pihenni egy éjszakára.
Másnap kiadagoljuk a pudingot, és friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Erre figyelj, amikor chiapudingot készítesz
A legnagyobb hiba, amit el lehet követni, ha nem adjuk meg a magoknak az időt a zselésedésre. Ha túl kevés a folyadék, vagy túl gyorsan kanalazzuk be, könnyen marad nyers, darabos, amit nem túl jó érzés enni. Érdemes egy éjszakát pihentetni a hűtőben, hogy szép krémes állaga legyen, és bátran mehet bele gyümölcs, fűszer vagy egy kevés juharszirup is.
Még több chiapudingra vágysz? Itt van még pár recept, amit imádni fogsz!
Ha tetszett a Gyümis chiapuding receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!