Kolbászos ételek

Hagymásbabgrillkolbásszal

Hagymás bab grillkolbásszal
hagymasxbab-grillkolbasszal

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 ek
sűrített paradicsom
4 gerezd
fokhagyma
200 ml
barna sör
300 ml
passata
bors
1 tk
morzsolt oregánó
1 tk
morzsolt bazsalikom
2 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
1 csomag
grillkolbász
(400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
2 szál
újhagyma
4 szelet
kovászos kenyér

Elkészítés
  1. A hagymás bab grillkolbásszal elkészítésének első lépéseként felrakunk a grillre egy hőálló serpenyőt és felolvasztjuk benne a zsírt.

  2. Rádobjuk a felcikkezett hagymát és elkezdjük lepirítani. Pár perc után jöhet rá a sűrített paradicsom, azzal is átpirítjuk, aztán hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és felöntjük a barna sörrel.

  3. Pár percig rotyogtatjuk a sörrel, majd beleöntjük a passatát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszereket és a leszűrt babot.

  4. Elkeverjük és hagyjuk rotyogni a grillen.  hogy az egész jól összesüljön.

  5. Végül megszórjuk felkarikázott újhagymazölddel és kenyérrel tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nem babra megy a játék, gyerekeeek! Ha beizzítottátok a kerti grillt, dobjátok össze ezt a frankó barna sörös ragut, aztán elő a kenyerekkel és indulhat a tunkolás!

Hozzávalók

4 főre
1 ek
sertészsír
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 ek
sűrített paradicsom
4 gerezd
fokhagyma
200 ml
barna sör
300 ml
passata
bors
1 tk
morzsolt oregánó
1 tk
morzsolt bazsalikom
2 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
1 csomag
grillkolbász
(400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
2 szál
újhagyma
4 szelet
kovászos kenyér

Elkészítés

  1. A hagymás bab grillkolbásszal elkészítésének első lépéseként felrakunk a grillre egy hőálló serpenyőt és felolvasztjuk benne a zsírt.

  2. Rádobjuk a felcikkezett hagymát és elkezdjük lepirítani. Pár perc után jöhet rá a sűrített paradicsom, azzal is átpirítjuk, aztán hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és felöntjük a barna sörrel.

  3. Pár percig rotyogtatjuk a sörrel, majd beleöntjük a passatát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszereket és a leszűrt babot.

  4. Elkeverjük és hagyjuk rotyogni a grillen.  hogy az egész jól összesüljön.

  5. Végül megszórjuk felkarikázott újhagymazölddel és kenyérrel tálaljuk. 

Ha tetszett a Hagymás bab grillkolbásszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept