A grillezett mini enchilada elkészítését a csirke bepácolásával kezdjük, mert annak nem árt, ha áll egy picit. Ehhez a csirkemelleket kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd mehet rá a római kömény, a fűszerpaprika, a fokhagymapor, az oregánó, a passata és egy kevés étolaj, és ezeket alaposan belemasszírozzuk a húsba.
Ameddig a hús pihen, nekiesünk a tésztának. A lisztet összegyúrjuk az olívaolajjal, egy kevés sóval és a vízzel. Amikor összeállt, lefedve félrerakjuk 20 percre pihenni.
A salsához odakapatjuk egy kicsit a paprikákat a grillen. Egy tálba tesszük a felaprított koriandert, ráreszeljük a lime héját és belefacsarjuk a levét, sózzuk, beleöntjük az olívaolajat és hozzáadjuk a leszűrt babot is. A megpirult, kockákra vágott paprikával együtt alaposan elkeverjük.
A tortillatésztából 10 egyenlő gombócot formázunk, amiket kinyújtunk és a száraz grill-lapon megsütjük. Még melegen konyharuhába csomagoljuk, így végig puhák és formázhatók maradnak.
A bepácolt csirkemellet is megsütjük, feldaraboljuk majd jöhet az összeállítás. Mindegyik tortillába teszünk egy adag húst és salsát, feltekerjük, mint egy burritót, és a tetejére kenünk egy kevés passatát. Megszórjuk reszelt cheddarral, aztán visszatesszük a grillre annyi időre, hogy szépen ráolvadjon a sajt.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Pihentetés: 20 perc