Fantasztikus desszertek

Hagyományosforgácsfánk

Hagyományos forgácsfánk

Hozzávalók
A tésztához
250 g
finomliszt + a nyújtáshoz
3 db
tojássárgája
50 g
olvasztott vaj
150 g
tejföl
2 ek
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 csipet
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
2 ek
porcukor
200 g
baracklekvár

Elkészítés

A hagyományos forgácsfánk elkészítését azzal kezdjük, hogy a tésztához a lisztet, a tojássárgájákat, a vajat, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy keverőtálba mérjük, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 30 percre lefóliázva a hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy derelyevágóval kb. 3 cm széles és 8-10 cm hosszú csíkokat vágunk belőle, amiknek a közepén egy metszést ejtünk. Ezen a vágáson átbújtatjuk a tészta egyik végét, így kapjuk meg a jellegzetes „csavart” formát. A forgácsfánkokat 180 fokosra melegített bő olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk, némi baracklekvár kíséretében.

Hagyományos forgácsfánk recept
Hagyományos forgácsfánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 20 perc

Ha még a a hagyományos forgácsfánk után se tudsz betelni a fánkokkal, akkor itt van pár hasonlóan ínycsiklandó recept:

Kézzel gyúrt fánkgolyók

Kakaós csörögefánk

Koszorúfánk

www.streetkitchen.hu

Nosztalgiavonat beindul, a következő állomás: csörögefalva! Ismerhetjük még forgácsfánk vagy herőce néven is, de bárhogy is hívjuk, a lényeg, hogy IMÁDJUK! 🙂

Hozzávalók

4 főre
A tésztához
250 g
finomliszt + a nyújtáshoz
3 db
tojássárgája
50 g
olvasztott vaj
150 g
tejföl
2 ek
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 csipet
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
2 ek
porcukor
200 g
baracklekvár

A hagyományos forgácsfánk elkészítését azzal kezdjük, hogy a tésztához a lisztet, a tojássárgájákat, a vajat, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy keverőtálba mérjük, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 30 percre lefóliázva a hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy derelyevágóval kb. 3 cm széles és 8-10 cm hosszú csíkokat vágunk belőle, amiknek a közepén egy metszést ejtünk. Ezen a vágáson átbújtatjuk a tészta egyik végét, így kapjuk meg a jellegzetes „csavart” formát. A forgácsfánkokat 180 fokosra melegített bő olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk, némi baracklekvár kíséretében.

Hagyományos forgácsfánk recept
Hagyományos forgácsfánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 20 perc

Ha még a a hagyományos forgácsfánk után se tudsz betelni a fánkokkal, akkor itt van pár hasonlóan ínycsiklandó recept:

Kézzel gyúrt fánkgolyók

Kakaós csörögefánk

Koszorúfánk

Ha tetszett a Hagyományos forgácsfánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept