Hozzávalók
- 230 g finomliszt
- 20 g kakaópor
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 ek porcukor
- 1 mk vaníliaaroma
- 160 ml tejföl
- 50 g lágy vaj
- 2 db tojássárgája
- 1 ek rum
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 300 g baracklekvár
Kakaós csörögefánk
Hozzávalók
- 230 g finomliszt
- 20 g kakaópor
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 ek porcukor
- 1 mk vaníliaaroma
- 160 ml tejföl
- 50 g lágy vaj
- 2 db tojássárgája
- 1 ek rum
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 300 g baracklekvár
A kakaós csörögefánk tésztájához a lisztet egy nagy tálba mérjük, majd hozzákeverjük a kakaóport, sütőport, a sót és a cukrot is. A vaníliaaromát elkeverjük a tejföllel, a lágy vajjal, a tojássárgájával és a rummal, majd az egész keveréket a lisztes részhez adjuk, és alaposan összegyúrjuk, majd 10 percet pihentetjük lefedve.
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval felvágjuk úgy, hogy először átlósan vágunk belőle 4 cm-es sávokat, majd erre kissé merőlegesen újfent vágunk ekkora sávokat, így rombusz alakú tésztadarabokat kapunk. Mindegyik rombuszt középen bevágjuk és az egyik csücskét átfordítjuk a lyukon.
160 fokra melegített, bő olajban pár perc alatt kisütjük a csörögefánkokat, és baracklekvárral tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30-40 perc
- Kelesztési idő: 2-3 x 3-4 perc
Ha tetszett a kakaós csörögefánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!