Halászlevek

Harcsahalászlé

Harcsahalászlé
harcsahalaszle-

Hozzávalók
800 g
harcsafilé
2 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
2 ek
sertészsír
1 db
tv-paprika
(100 g/db)
1 db
paradicsom
(90 g/db)
2 ek
fűszerpaprika
1.2 l
víz
bors

Elkészítés
  1. A harcsafilét megtisztítjuk, kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk, majd enyhén megsózzuk és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.

  2. Egy nagyobb lábasban felhevítjük a zsírt, majd a hagymát lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett aranyszínűre pirítjuk.

  3. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot is, majd rászórjuk a fűszerpaprikát, felöntjük a vízzel és sózzuk, borsozzuk.

  4. A levet felforraljuk, majd kis lángon kb. 40 percig főzzük, hogy a hagyma teljesen szétfőjön és sűrű, ízes alapot kapjunk.

  5. Ezután egy szűrőn átszűrjük a levest (a zöldségeket át is lehet passzírozni), visszaöntjük a lábasba, majd a harcsadarabokat beletesszük a forró lébe. A halat kb. 10–12 percig főzzük, amíg omlósra nem puhul.

  6. Tányérokba szedjük és friss kenyérrel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ez az a halászlé, amitől még a harcsa is elégedetten bólogatna. Gazdag, paprikás, igazi kanálról kanálra eltűnős fajta.

Ez a harcsahalászlé nem bonyolítja túl a dolgokat. Nem a leggyorsabb halászlé, de egyáltalán nem a lehetetlen fajta – csak egy kis türelem kell hozzá. Az alap titka a lassan pirított hagyma és az idő – mert ezt a levest nem lehet elsietni. Ha eddig ódzkodtál a halételtől, ezzel a recepttel garantáltan közelebb kerülsz hozzá. Ezeket szerezd be hozzá:

Hozzávalók

4 fő részére
800 g
harcsafilé
2 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
2 ek
sertészsír
1 db
tv-paprika
(100 g/db)
1 db
paradicsom
(90 g/db)
2 ek
fűszerpaprika
1.2 l
víz
bors

Elkészítés

  1. A harcsafilét megtisztítjuk, kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk, majd enyhén megsózzuk és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.

  2. Egy nagyobb lábasban felhevítjük a zsírt, majd a hagymát lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett aranyszínűre pirítjuk.

  3. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot is, majd rászórjuk a fűszerpaprikát, felöntjük a vízzel és sózzuk, borsozzuk.

  4. A levet felforraljuk, majd kis lángon kb. 40 percig főzzük, hogy a hagyma teljesen szétfőjön és sűrű, ízes alapot kapjunk.

  5. Ezután egy szűrőn átszűrjük a levest (a zöldségeket át is lehet passzírozni), visszaöntjük a lábasba, majd a harcsadarabokat beletesszük a forró lébe. A halat kb. 10–12 percig főzzük, amíg omlósra nem puhul.

  6. Tányérokba szedjük és friss kenyérrel tálaljuk.

harcsahalaszle-2
Harcsahalászlé (Fotó: Street Kitchen)

A harcsahalászlé nemcsak ünnepi alkalmakra való – egy hűvös napot is simán bearanyoz. Friss kenyérrel az igazi, de ha szereted a csípőset, egy kis extra erős paprika sem ronthatja el. Ez az a leves, amiből mindig kérsz még egy tányérral. :) Akár karácsonykor is bevethető!

Ha nálatok sem múlhat el a karácsony egy jó halászlé nélkül, mutatunk még néhány változatot – legyen szó klasszikusról, gyors verzióról vagy különlegesebb megoldásról, mindegyik méltó a karácsonyi asztalra:

Karácsonyi halászlé

Halgombócos halászlé

Halleves harcsából

Ha tetszett a harcsahalászlé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése