Green kitchen

Házialmás„gumicukor”

Házi almás „gumicukor”

Hozzávalók
800 g
alma
60 ml
víz
1 tk
őrölt fahéj
10 ml
citromlé
50 g
cukor

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kisebb kockákra vágjuk. A többi hozzávalóval együtt egy lábasba rakjuk, és kb. 10 percig forralgatjuk, hogy kissé összeessen az alma. Egy aprítóban alaposan lezúzzuk, és egy nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsin eloszlatjuk, majd betoljuk a 80 fokos sütőbe kb. 4 órára. Ezután megvárjuk, amíg langyosra hűl, és ollóval csíkokra vágjuk.

www.streetkitchen.hu

Nem mondom, hogy a legmegúszósabb recept, de elég menő dolog házi „gumicukrot” készíteni, amit valószínűleg a gyerkőcök is imádni fognak.

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

8 - 10 tekercshez
800 g
alma
60 ml
víz
1 tk
őrölt fahéj
10 ml
citromlé
50 g
cukor

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kisebb kockákra vágjuk. A többi hozzávalóval együtt egy lábasba rakjuk, és kb. 10 percig forralgatjuk, hogy kissé összeessen az alma. Egy aprítóban alaposan lezúzzuk, és egy nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsin eloszlatjuk, majd betoljuk a 80 fokos sütőbe kb. 4 órára. Ezután megvárjuk, amíg langyosra hűl, és ollóval csíkokra vágjuk.

Ha tetszett a Házi almás „gumicukor” receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept