Green kitchen

Házikimchi

Házi kimchi
kimchi-hazilag

Hozzávalók
1 fej
fokhagyma
50 ml
szójaszósz
2 tk
halszósz
(elhagyható)
1 tk
chilipehely
3
cm-nyi gyömbér
1 ek
csípőspaprika-krém
1 tk
füstölt paprika
1 db
kínai kel
3 ek
1 db
vajretek
2 szál
újhagyma

Elkészítés

A fokhagymát megpucoljuk, és összezúzzuk a szójaszósszal, a halszósszal, a chilipehellyel, a gyömbérrel, a füstölt paprikával és a csípőspaprika-krémmel. 

A kínai kelt 3-4 centis darabokra vágjuk, és belemasszírozzuk az elkészített keveréket. Állni hagyjuk egy bő órát, majd egy csipetnyi sóval is besózzuk, hogy levet eresszen. Ezután erősen kinyomkodjuk, és szorosan beletömködjük az üvegbe úgy, hogy a kisebb darabokra vágott vajretket és újhagymát is rétegezzük vele.

Vizet forralunk, és a visszamaradt, kinyomkodott lére öntünk annyit, hogy az éppen ellepje majd az üvegbe halmozott kínai kelt. A vízbe szórjuk a sót is, és forrón a kínai kelre öntjük. Fontos, hogy teljesen ellepje, ugyanis a folyadékból kilógó rész könnyen tönkremehet, ami a többi romlását is magával vonhatja.

Amíg teljesen kihűl, kint hagyjuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnapra már fogyasztható is. Az igazi kimchit azonban hetekig érdemes érlelni, így 3-4 hét eltelte után érdemes először ránézni. Néha ki kell nyitni az üveg tetejét, hogy a képződő gázok távozzanak belőle, viszont ha a folyadék szintje a káposzta alá csökken, sós vízzel utána kell pótolni.

Házi kimchi
Házi kimchi

www.streetkitchen.hu

A káposztaszezon legkülönlegesebb résztvevője lehet, hiszen alig kell hozzá pár dolog, amiből a legnehezebb a türelem.

pictogram

Vega

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

1 darab 2 literes befőttesüveghez:
1 fej
fokhagyma
50 ml
szójaszósz
2 tk
halszósz
(elhagyható)
1 tk
chilipehely
3
cm-nyi gyömbér
1 ek
csípőspaprika-krém
1 tk
füstölt paprika
1 db
kínai kel
3 ek
1 db
vajretek
2 szál
újhagyma

A fokhagymát megpucoljuk, és összezúzzuk a szójaszósszal, a halszósszal, a chilipehellyel, a gyömbérrel, a füstölt paprikával és a csípőspaprika-krémmel. 

A kínai kelt 3-4 centis darabokra vágjuk, és belemasszírozzuk az elkészített keveréket. Állni hagyjuk egy bő órát, majd egy csipetnyi sóval is besózzuk, hogy levet eresszen. Ezután erősen kinyomkodjuk, és szorosan beletömködjük az üvegbe úgy, hogy a kisebb darabokra vágott vajretket és újhagymát is rétegezzük vele.

Vizet forralunk, és a visszamaradt, kinyomkodott lére öntünk annyit, hogy az éppen ellepje majd az üvegbe halmozott kínai kelt. A vízbe szórjuk a sót is, és forrón a kínai kelre öntjük. Fontos, hogy teljesen ellepje, ugyanis a folyadékból kilógó rész könnyen tönkremehet, ami a többi romlását is magával vonhatja.

Amíg teljesen kihűl, kint hagyjuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnapra már fogyasztható is. Az igazi kimchit azonban hetekig érdemes érlelni, így 3-4 hét eltelte után érdemes először ránézni. Néha ki kell nyitni az üveg tetejét, hogy a képződő gázok távozzanak belőle, viszont ha a folyadék szintje a káposzta alá csökken, sós vízzel utána kell pótolni.

Házi kimchi
Házi kimchi

Ha tetszett a Házi kimchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept