Megúszós kaják

Házikolbászkrém

Házi kolbászkrém
Házi kolbászkrém kiflin, paprikával, paradicsommal

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
1 ek
sertészsír
1 szál
füstölt kolbász
(200 g/szál)
50 g
vaj
100 g
tejföl
1 ek
mustár
1 csokor
snidling
A tálaláshoz
4 db
kifli
1 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
tv-paprika
(100 g/db)

Elkészítés
  1. A házi kolbászkrém elkészítéséhez a vöröshagymát felkockázzuk és közepes lángon, egy serpenyőben elkezdjük dinsztelni a zsíron.

  2. A kolbászról eltávolítjuk a héját és felkockázzuk.

  3. Mikor már halványbarna a hagyma, rádobjuk a kolbászkockákat, és nagyobb lángon 2-3 perc alatt megpirítjuk.
    Kihűtjük a keveréket szoba-hőmérsékletűre, majd egy késes aprítóba rakjuk a vajjal, a tejföllel és a mustárral.

  4. Krémesre zúzzuk és belekeverjük az aprított snidlinget.

  5. Végül hűtőbe rakjuk, hogy teljesen lehűljön. Kiflire kenve, paradicsommal és paprikával tálaljuk.

Tipp: A kolbász héját a legkönnyebben úgy lehet eltávolítani, hogy a végét levágjuk, ejtünk egy kis hosszanti bemetszést, és forró víz alá tesszük 1-2 percre. Ezután könnyedén le lehet húzni a héjat.


www.streetkitchen.hu

Egy szál kolbászból és pár egyéb alapanyagból fullos házi szendvicskrémet alkothatsz ezzel a recepttel.

Ha eddig még nem próbáltad a házi kolbászkrémet, épp itt az ideje! Nagyon jól jön akkor, amikor farkaséhes vagy, és gyorsan ennél valami laktatót.

Reggelire, tízóraira, uzsonnára, vagy akár korai vacsorának is perfekt, de légy résen, mert gyorsan el fog fogyni!

Hozzávalók

400 gramm krémhez
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
1 ek
sertészsír
1 szál
füstölt kolbász
(200 g/szál)
50 g
vaj
100 g
tejföl
1 ek
mustár
1 csokor
snidling
A tálaláshoz
4 db
kifli
1 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
tv-paprika
(100 g/db)

Elkészítés

  1. A házi kolbászkrém elkészítéséhez a vöröshagymát felkockázzuk és közepes lángon, egy serpenyőben elkezdjük dinsztelni a zsíron.

  2. A kolbászról eltávolítjuk a héját és felkockázzuk.

  3. Mikor már halványbarna a hagyma, rádobjuk a kolbászkockákat, és nagyobb lángon 2-3 perc alatt megpirítjuk.
    Kihűtjük a keveréket szoba-hőmérsékletűre, majd egy késes aprítóba rakjuk a vajjal, a tejföllel és a mustárral.

  4. Krémesre zúzzuk és belekeverjük az aprított snidlinget.

  5. Végül hűtőbe rakjuk, hogy teljesen lehűljön. Kiflire kenve, paradicsommal és paprikával tálaljuk.

Tipp: A kolbász héját a legkönnyebben úgy lehet eltávolítani, hogy a végét levágjuk, ejtünk egy kis hosszanti bemetszést, és forró víz alá tesszük 1-2 percre. Ezután könnyedén le lehet húzni a héjat.


hazi-kolbaszkrem-1
Házi kolbászkrém (Fotó: Street Kitchen)

A házi kolbászkrém igazi jolly joker a konyhában: kenhetjük friss kenyérre, pirítósra vagy akár ropogós zöldségek mellé is. Pikáns, krémes és brutálisan ízes, pont az a kence, amit mindig jó, ha lapul a hűtőben!

Ha a házi kolbászkrém után kedvet kaptál a kolbászos kajákhoz, itt van még három laktató recept, hogy ne érje szó a ház elejét!

Kolbászmorzsás sült krumpli remuláddal és fetával

Kolbászos krumplileves

Kolbászos babos tunkolós tál

Ha tetszett a házi kolbászkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept