Street Kitchen

Kolbászoskrumplileves

Kolbászos krumplileves

Hozzávalók
A tálaláshoz
1 fej
hagyma
(kb. 120 g)
3 ek
olaj
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
1 mk
morzsolt majoranna
2 - 3 db
babérlevél
2 tk
pirospaprika
1.5 l
víz
500 g
krumpli
(tisztítva)
200 g
lángolt kolbász
3 ek
tejföl
(kb. 100 g)
1 ek
liszt vagy keményítő
1 - 2 ek
10%-os ecet
A galuskához
1 db
tojás
kb. 50 ml víz
100 g
liszt
újhagyma ízlés szerint

Elkészítés

A kolbászos krumplileves sokunk nagy kedvence, és elkészítése sem bonyolult. A hagymát finomra vágjuk, majd egy lábasban, közepes lángon megdinszteljük az olajon. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk a majorannával, rádobjuk a babérlevelet és 1 tk pirospaprikát.

Hagyjuk 1-2 percig hevülni, majd felöntjük kb. 200 ml vízzel. Ha ez elforrt, beletesszük a nagyobb, 2-3 cm-es kockákra vágott krumplit, és felöntjük a vízzel úgy, hogy kétszeresen ellepje. Ha kell, sózzuk, hogy a krumpli át tudja venni az ízét, majd közepesen erős lángon főzzük kb. 20 percig. Közben a kolbászt 1 cm vékonyan felkarikázzuk, majd a levesbe szórjuk. 

A galuskához a tojást és a vizet összekeverjük egy csipet sóval, majd összedolgozzuk a liszttel. A forrásban lévő levesbe szaggatjuk, ebben 2-3 perc alatt el is készül.

A krumplileves habarva az igazi, ehhez összekeverjük a tejfölt 1 tk pirospaprikával és a liszttel vagy keményítővel. Hőkiegyenlítéssel a leveshez adagoljuk, összeforraljuk, és kész is vagyunk. Sokan a savanykás ízű krumplilevest szeretik, így ízlés szerint 1-2 ek ecettel ízesítjük a végén, majd tálaláskor megszórjuk egy kevés apróra vágott újhagymával.

kolbaszos-krumplileves
Kolbászos krumplileves

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Még több fullextrás krumplileves:

Klasszikus krumplileves, ahogy a nagyi készíti

Savanyú krumplileves kolbászmorzsával

www.streetkitchen.hu

Ha kiskoromban beteg voltam, mindig ezt kértem a nagymamámtól. Na jó, néha akkor is, ha csak színleltem a betegséget.

Hozzávalók

4 főre
A tálaláshoz
1 fej
hagyma
(kb. 120 g)
3 ek
olaj
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
1 mk
morzsolt majoranna
2 - 3 db
babérlevél
2 tk
pirospaprika
1.5 l
víz
500 g
krumpli
(tisztítva)
200 g
lángolt kolbász
3 ek
tejföl
(kb. 100 g)
1 ek
liszt vagy keményítő
1 - 2 ek
10%-os ecet
A galuskához
1 db
tojás
kb. 50 ml víz
100 g
liszt
újhagyma ízlés szerint

A kolbászos krumplileves sokunk nagy kedvence, és elkészítése sem bonyolult. A hagymát finomra vágjuk, majd egy lábasban, közepes lángon megdinszteljük az olajon. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk a majorannával, rádobjuk a babérlevelet és 1 tk pirospaprikát.

Hagyjuk 1-2 percig hevülni, majd felöntjük kb. 200 ml vízzel. Ha ez elforrt, beletesszük a nagyobb, 2-3 cm-es kockákra vágott krumplit, és felöntjük a vízzel úgy, hogy kétszeresen ellepje. Ha kell, sózzuk, hogy a krumpli át tudja venni az ízét, majd közepesen erős lángon főzzük kb. 20 percig. Közben a kolbászt 1 cm vékonyan felkarikázzuk, majd a levesbe szórjuk. 

A galuskához a tojást és a vizet összekeverjük egy csipet sóval, majd összedolgozzuk a liszttel. A forrásban lévő levesbe szaggatjuk, ebben 2-3 perc alatt el is készül.

A krumplileves habarva az igazi, ehhez összekeverjük a tejfölt 1 tk pirospaprikával és a liszttel vagy keményítővel. Hőkiegyenlítéssel a leveshez adagoljuk, összeforraljuk, és kész is vagyunk. Sokan a savanykás ízű krumplilevest szeretik, így ízlés szerint 1-2 ek ecettel ízesítjük a végén, majd tálaláskor megszórjuk egy kevés apróra vágott újhagymával.

kolbaszos-krumplileves
Kolbászos krumplileves

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Még több fullextrás krumplileves:

Klasszikus krumplileves, ahogy a nagyi készíti

Savanyú krumplileves kolbászmorzsával

Ha tetszett a Kolbászos krumplileves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept