Fantasztikus desszertek

Házikrémes

Házi krémes

Hozzávalók
2 csomag
leveles tészta
10 db
tojás
7 g
zselatin
900 ml
tej
100 ml
tej a zselatinhoz
320 g
cukor
1
vaníliarúd
140 g
liszt
A tetejére
porcukor

Elkészítés
A leveles tésztákat egy sütőpapíros tepsi hátuljára fektetjük, megszurkáljuk villával és egymás után, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd mindkettőt a tepsi méretére vágjuk. Az egyik lapot berakjuk a tepsi aljára, a másikat négyzetekre vágjuk. A zselatint beáztatjuk 100 ml tejbe. A tojássárgájákat egy lábasba rakjuk, felöntjük 200 ml tejjel, elkeverjük benne csomómentesre a lisztet, majd mehet hozzá a többi tej, a cukor fele és a vaníliarúd kikapart magjai. Folyamatos keverés mellett sűrű, puding állagú krémet főzünk belőle, majd langyosra hűtjük.
A zselatinos tejet felmelegítjük (nem kell forralni) és a tojássárgájás alaphoz keverjük. A fehérjéket a cukor másik felével vízgőz fölött felmelegítjük, majd kihűlésig habosítjuk. A kemény habot óvatosan a tojássárgájás krémhez keverjük, majd a tepsiben lévő tésztára simítjuk, rárakosgatjuk a tetejére a kivágott tésztalapokat és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor porcukorral megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A Fantasztikus desszertek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Egy klasszikus krémes receptre mindenkinek szüksége van, még azoknak is, akik azt hiszik, hogy sosem fognak krémest készíteni. Egyszer viszont ők is lesznek nagymamák/nagypapák és akkor majd nagyon fognak örülni, hogy elmentették ezt a receptet! :)

Hozzávalók

10 szelethez
2 csomag
leveles tészta
10 db
tojás
7 g
zselatin
900 ml
tej
100 ml
tej a zselatinhoz
320 g
cukor
1
vaníliarúd
140 g
liszt
A tetejére
porcukor
A leveles tésztákat egy sütőpapíros tepsi hátuljára fektetjük, megszurkáljuk villával és egymás után, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd mindkettőt a tepsi méretére vágjuk. Az egyik lapot berakjuk a tepsi aljára, a másikat négyzetekre vágjuk. A zselatint beáztatjuk 100 ml tejbe. A tojássárgájákat egy lábasba rakjuk, felöntjük 200 ml tejjel, elkeverjük benne csomómentesre a lisztet, majd mehet hozzá a többi tej, a cukor fele és a vaníliarúd kikapart magjai. Folyamatos keverés mellett sűrű, puding állagú krémet főzünk belőle, majd langyosra hűtjük.
A zselatinos tejet felmelegítjük (nem kell forralni) és a tojássárgájás alaphoz keverjük. A fehérjéket a cukor másik felével vízgőz fölött felmelegítjük, majd kihűlésig habosítjuk. A kemény habot óvatosan a tojássárgájás krémhez keverjük, majd a tepsiben lévő tésztára simítjuk, rárakosgatjuk a tetejére a kivágott tésztalapokat és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor porcukorral megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a házi krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése