A házi virsli elkészítéséhez a répát szeletekre vágjuk, majd forrásban lévő vízben 6 perc alatt puhára főzzük. Ezután a répát a felcsíkozott csirkemellel és a kukoricával együtt aprítóba tesszük, és kicsit összeaprítjuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, a szójaszószt, a citromlevet, a keményítőt és a sót, majd simára zúzzuk.
Egy habzsákba tesszük a masszát, majd a habzsák végén egy 1 cm-es átmérőjű lyukat vágunk. Egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olívaolajat, majd a habzsák segítségével 5-6 cm-es mini virsliket nyomunk a serpenyőbe. Mindkét oldalukat megsütjük, majd papírtörlőre szedjük a virsliket. Tökéletes első fingerfood a babáknak.
Tipp: Ha van otthon valamilyen virslis szilikonforma, akkor akár kigőzölve is el lehet készíteni 10 perc alatt, hogy ne legyen olajos. 1 éves kor alatt a sót és a szójaszószt kihagyhatjuk.

Elkészítési idő:
Még több húsos és halas kaja, amitől a gyerekek odáig lesznek:
A legfinomabb paprikás csirke gyerekeknek
Halfasírt hagymás tört édesburgonyával és joghurtos salátával