Köretek

Héjábansültkrumpli

Héjában sült krumpli
hejaban-sult-krumpli

Hozzávalók
1 kg
burgonya
(közepes méretű, lehetőleg egyforma szemek)
2 ek
olívaolaj
bors
4 gerezd
fokhagyma
1 ág
rozmaring
2 ág
kakukkfű

Elkészítés
  1. A burgonyákat alaposan megmossuk, ha szükséges, a héjukat kefével ledörzsöljük. Egy nagy tálban összeforgatjuk őket az olívaolajjal, a sóval és a borssal.

  2. Hozzáadjuk a héjastul hagyott fokhagymagerezdeket és a friss zöldfűszerek leveleit, majd az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük.

  3. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, amíg a krumplik héja ropogósra pirul, a belsejük pedig teljesen megpuhul.

  4. Sütés közben egyszer átforgatjuk őket, hogy minden oldaluk egyenletesen piruljon.

  5. Ha elkészült, forrón tálaljuk. Akár magában, akár köretként, egy kevés durvára őrölt sóval megszórva.

www.streetkitchen.hu

Egyszerű, mégis tökéletes köret: a héjában sült krumpli kívül ropogós, belül krémesen puha, a friss zöldfűszerek pedig finoman aromássá teszik. Szinte bármilyen főétel mellé passzol, de magában is megállja a helyét.

A héjában sült krumpli az egyik legegyszerűbb köret, mégis zseniális! Nincs vele sok macera, mégis olyan, mintha valami éttermi fogást tálalnál.

Hozzávalók

4 fő részére
1 kg
burgonya
(közepes méretű, lehetőleg egyforma szemek)
2 ek
olívaolaj
bors
4 gerezd
fokhagyma
1 ág
rozmaring
2 ág
kakukkfű

Elkészítés

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk, ha szükséges, a héjukat kefével ledörzsöljük. Egy nagy tálban összeforgatjuk őket az olívaolajjal, a sóval és a borssal.

  2. Hozzáadjuk a héjastul hagyott fokhagymagerezdeket és a friss zöldfűszerek leveleit, majd az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük.

  3. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, amíg a krumplik héja ropogósra pirul, a belsejük pedig teljesen megpuhul.

  4. Sütés közben egyszer átforgatjuk őket, hogy minden oldaluk egyenletesen piruljon.

  5. Ha elkészült, forrón tálaljuk. Akár magában, akár köretként, egy kevés durvára őrölt sóval megszórva.

hejaban-sult-krumpli-1
Héjában sült krumpli (Fotó: Street Kitchen)

Ez a sült krumpli szinte bármivel jól érzi magát a tányéron: tökéletes szaftos húsokhoz, grillételekhez vagy akár egy egyszerű tejfölös mártogatóssal is megállja a helyét. Ha marad belőle, másnap salátába keverve vagy tojással reggelire is isteni.

Ha szeretnél egy igazán komplett étkezést összedobni, ezek a húsos fogások tökéletesen passzolnak a héjában sült krumpli mellé:

T-bone steak fűszervajjal

Grillezett tilápia

Sajttal töltött rántott hús

Ha tetszett a héjában sült krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése