A gazpacho bagettel tálalva igazi főnyeremény! A bagettet nagyobb kockákra vágjuk, majd egy nagyobb tálba szórjuk az aprított petrezselyem és bazsalikom kíséretében. Meglocsoljuk olívaolajjal, mehet bele a fokhagyma-granulátum, só és bors, majd összeforgatjuk az alapanyagokat. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, majd a 200 fokos sütőben 7-8 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük.
@streetkitchenhu Hűsítő gazpacho fűszeres bagettel 🥵❄️ #gazpacho #summer #fyp #foryou #foryoupage #foodie #streetkitchen @horvatadi0 ♬ Summertime - Boss'a Band
A leveshez egy turmixgépbe halmozzuk a feldarabolt zöldségeket, ízesítjük a balzsamecettel és fűszerezzük, majd krémesre turmixoljuk. Ezután átszűrjük, hogy minél krémesebb legyen a végeredmény, és már tálalhatjuk is. Ha minél hidegebben szeretnénk fogyasztani, mehet fél órára a hűtőbe, hogy aztán megmentsen minket a kánikulában, amikor semmit sem kívánunk, csak valami hűsítő levest. A tetejére pedig mehetnek a fűszeres bagettkockák és pár csepp olívaolaj.

Elkészítési idő: 15 perc