Street Kitchen

Hűsítőgazpachofűszeresbagettel

Hűsítő gazpacho fűszeres bagettel

Hozzávalók
A feltéthez
1 db
bagett
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss bazsalikom
3 ek
olívaolaj
2 tk
fokhagyma-granulátum
só, bors
A leveshez
600 g
paradicsom
1 db
kígyóuborka
1 fej
lila hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 db
zöld kaliforniai paprika
1 ek
balzsamecet
só, bors
1 mk
római kömény

Elkészítés

A gazpacho bagettel tálalva igazi főnyeremény! A bagettet nagyobb kockákra vágjuk, majd egy nagyobb tálba szórjuk az aprított petrezselyem és bazsalikom kíséretében. Meglocsoljuk olívaolajjal, mehet bele a fokhagyma-granulátum, só és bors, majd összeforgatjuk az alapanyagokat. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, majd a 200 fokos sütőben 7-8 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük.

@streetkitchenhu Hűsítő gazpacho fűszeres bagettel 🥵❄️ #gazpacho #summer #fyp #foryou #foryoupage #foodie #streetkitchen @horvatadi0 ♬ Summertime - Boss'a Band

A leveshez egy turmixgépbe halmozzuk a feldarabolt zöldségeket, ízesítjük a balzsamecettel és fűszerezzük, majd krémesre turmixoljuk. Ezután átszűrjük, hogy minél krémesebb legyen a végeredmény, és már tálalhatjuk is. Ha minél hidegebben szeretnénk fogyasztani, mehet fél órára a hűtőbe, hogy aztán megmentsen minket a kánikulában, amikor semmit sem kívánunk, csak valami hűsítő levest. A tetejére pedig mehetnek a fűszeres bagettkockák és pár csepp olívaolaj.

gazpacho-bagettel (2)
Hűsítő gazpacho bagettel (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 15 perc

 

Még több ízletes leves:

www.streetkitchen.hu

A spanyolok egyik kedvenc hűsítő zöldséglevese, ami annyira egyszerű és ízgazdag, hogy tuti sokszor lesz menün ez a hideg paradicsomos leves. A fűszeres bagett mellé pedig tökéletes tunkolni vagy kruton helyett.

Hozzávalók

2 főre
A feltéthez
1 db
bagett
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss bazsalikom
3 ek
olívaolaj
2 tk
fokhagyma-granulátum
só, bors
A leveshez
600 g
paradicsom
1 db
kígyóuborka
1 fej
lila hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 db
zöld kaliforniai paprika
1 ek
balzsamecet
só, bors
1 mk
római kömény

A gazpacho bagettel tálalva igazi főnyeremény! A bagettet nagyobb kockákra vágjuk, majd egy nagyobb tálba szórjuk az aprított petrezselyem és bazsalikom kíséretében. Meglocsoljuk olívaolajjal, mehet bele a fokhagyma-granulátum, só és bors, majd összeforgatjuk az alapanyagokat. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, majd a 200 fokos sütőben 7-8 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük.

@streetkitchenhu Hűsítő gazpacho fűszeres bagettel 🥵❄️ #gazpacho #summer #fyp #foryou #foryoupage #foodie #streetkitchen @horvatadi0 ♬ Summertime - Boss'a Band

A leveshez egy turmixgépbe halmozzuk a feldarabolt zöldségeket, ízesítjük a balzsamecettel és fűszerezzük, majd krémesre turmixoljuk. Ezután átszűrjük, hogy minél krémesebb legyen a végeredmény, és már tálalhatjuk is. Ha minél hidegebben szeretnénk fogyasztani, mehet fél órára a hűtőbe, hogy aztán megmentsen minket a kánikulában, amikor semmit sem kívánunk, csak valami hűsítő levest. A tetejére pedig mehetnek a fűszeres bagettkockák és pár csepp olívaolaj.

gazpacho-bagettel (2)
Hűsítő gazpacho bagettel (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 15 perc

 

Még több ízletes leves:

Ha tetszett a Hűsítő gazpacho fűszeres bagettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept