Street Kitchen

Húslevescérnametélttel

Húsleves cérnametélttel

Hozzávalók
1
nagy fej hagyma héjával
(1 fej/150 g)
1 kg
orja
(sertés húsos gerinccsont)
4 l
víz
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
egész bors
2 - 3 szál
sárgarépa
(2-3 szál/400 g)
2 - 3 szál
petrezselyemgyökér
(2-3 szál/350 g)
1 db
karalábé
(1 db/140 g)
1 db
zellergumó
(1 db/200 g)
1 csokor
petrezselyem
250 g
cérnametélt

Elkészítés

Az igazán finom húsleves cérnametélttel elkészítéséhez a héjas hagymát először megmossuk, majd félbevágjuk, és a vágott oldalával lefelé, egy száraz de füstölgő serpenyőben feketére pirítjuk. Az orját 230 fokos, előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt előpirítjuk, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, és feltesszük főni a fokhagymával, az egész borssal és a hagymával együtt.

2-3 órán át gyöngyözve főzzük, aztán jöhetnek bele a pucolt zöldségek, a petrezselyem és még 1 órán át gyöngyözve bugyogtatjuk, végül ízlés szerint sózzuk. A cérnametéltet sós, forrásban lévő vízben, pár perc alatt megfőzzük, aztán leszűrjük.

A levest átszűrjük, a zöldségeket félretesszük, a csontot pedig elengedjük. Tálaláskor a tésztával és a zöldségekkel kínáljuk.

orjahúsleves cérnametélttel
Húsleves cérnametélttel

Elkészítési idő: 4-5 óra

gyermelyi-infografika

Még több ízletes leves:

Pulykahúsleves combból
Daragaluska-leves
Csirkehúsleves rizstésztával
A kedvenc húslevesünk

www.streetkitchen.hu

Húslevest is ezer módon lehet csinálni… Ebből, abból, amabból, de most jöjjön egy orjából készült verzió cérnametélttel. Minél koncentráltabb és finomabb húslevest szeretnétek, annál tovább főzzétek, így időt adva az összes ízanyagnak kioldódni.

Hozzávalók

8 főre
1
nagy fej hagyma héjával
(1 fej/150 g)
1 kg
orja
(sertés húsos gerinccsont)
4 l
víz
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
egész bors
2 - 3 szál
sárgarépa
(2-3 szál/400 g)
2 - 3 szál
petrezselyemgyökér
(2-3 szál/350 g)
1 db
karalábé
(1 db/140 g)
1 db
zellergumó
(1 db/200 g)
1 csokor
petrezselyem
250 g
cérnametélt

Az igazán finom húsleves cérnametélttel elkészítéséhez a héjas hagymát először megmossuk, majd félbevágjuk, és a vágott oldalával lefelé, egy száraz de füstölgő serpenyőben feketére pirítjuk. Az orját 230 fokos, előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt előpirítjuk, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, és feltesszük főni a fokhagymával, az egész borssal és a hagymával együtt.

2-3 órán át gyöngyözve főzzük, aztán jöhetnek bele a pucolt zöldségek, a petrezselyem és még 1 órán át gyöngyözve bugyogtatjuk, végül ízlés szerint sózzuk. A cérnametéltet sós, forrásban lévő vízben, pár perc alatt megfőzzük, aztán leszűrjük.

A levest átszűrjük, a zöldségeket félretesszük, a csontot pedig elengedjük. Tálaláskor a tésztával és a zöldségekkel kínáljuk.

orjahúsleves cérnametélttel
Húsleves cérnametélttel

Elkészítési idő: 4-5 óra

gyermelyi-infografika

Még több ízletes leves:

Pulykahúsleves combból
Daragaluska-leves
Csirkehúsleves rizstésztával
A kedvenc húslevesünk

Ha tetszett a Húsleves cérnametélttel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept