
A mézes répához:
Vajat olvasztunk egy serpenyőben, majd rádobjuk a 3 mm vastag csíkokra ferdén felszeletelt répát, fedő alatt pároljuk kb. 10 percig. Sózzuk, közben egy kis sört is öntünk alá.. Végül megforgatjuk mézben is.A salsához:
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Egy nagy sütőlapra rátesszük a paradicsomot a hagymát és a zöld chiliket. Megspricceljük olajjal is őket, majd sütjük kb. 20-25 percig. Ugyanezt közvetlenól a grillen is elvégezhetjük. Ha kész eltávolítjuk a szárakat (és akár a magokat is) a chilikről. A fokhagymát, az oregánót, a koriandert, a lime levét, az olívaolajat, a sót és a chilipelyhet egy aprítógépben összezúzzuk a sült paradicsommal, hagymával és a chilivel kb. 30-60 másodperc alatt, majd lehűtjük.